Арсенал се върна на победния път, след като надделя над

...
Арсенал се върна на победния път, след като надделя над
Коментари Харесай

Арсенал разпиля Борнемут като гост, Хаверц най-после успя да се отпуши

Арсенал се върна на победния път, откакто надви над Борнемут с 4:0 като посетител в дуел от 7-ия кръг на Висшата лига. „ Топчиите “ вкараха два пъти от дузпа посредством Мартин Йодегор и Кай Хаверц, за който това бе дебютен гол за Арсенал, а по едно попадение прибавиха Букайо Сака и Бен Уайт. Така Арсенал събра 17 точки и се изкачи на второто място във краткотрайното класиране в Англия, където „ черешките “ са на 18-а позиция с 3 точки в актива си.

Защитата на Борнемут на „ Виталити Стейдиъм “ се пропука в 17-ата минута. Тогава Мартин Йодегор центрира меко вдясно от вратата на Нето. Оттам Габриел Жезус стреля с глава, само че топката рикошира в десния непряк дирек. Вратарят увисна и топката стигна до Букайо Сака, който от близко я запрати в мрежата с глава.

Две минути преди края на постоянното време на първото полувреме хората на Микел Артета получиха дузпа за нарушаване на Макс Аарънс против Еди Нкетия.

Зад топката застана Йодегор, който невъзмутимо я вкара в долния десен ъгъл на Нето – 2:0 за Арсенал.

Лондончани взеха решение разногласието в срещата с нов гол от дузпа, паднал в 53-ата  минута.

Точен от бялата точка бе Кай Хаверз, който осъществя дузпа, отсъдена за фал на Райън Кристи против Йодегор.

За германеца това бе първи гол в формален мач с фланелката на Арсенал, откогато той се причисли към тима през лятото след трансфер от Челси.

В добавеното време на срещата Йодегор центрира добре от директен свободен удар, като в наказателното поле на Борнемут се извиси Бен Уайт и с глава оформи крайния резултат 4:0 за Арсенал.

Резултати от останалите мачове от Висшата лига, играни по същото време:

Евертън - Лутън 1:2

Манчестър Юнайтед - Кристъл Палас 0:1

Нюкасъл - Бърнли 2:0 

Уест Хем - Шефилд Юнайтед 2:0

Уулвърхемптън - Манчестър Сити 2:1
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР