Арсенал се разправи с Шефилд Юнайтед, побеждавайки го с 5:0

...
Арсенал се разправи с Шефилд Юнайтед, побеждавайки го с 5:0
Коментари Харесай

Арсенал размаза последния Шефилд Юнайтед с 5:0, Нкетия с хеттрик

Арсенал се разправи с Шефилд Юнайтед, побеждавайки го с 5:0 на стадион „ Емирейтс “ в мач от 10-ия кръг във Висшата лига. Еди Нкетия вкара хеттрик за триумфа на „ артилеристите “, до момента в който Фабио Виейра и Такехиро Томиясу вкараха по един път.

След този триумф Арсенал се изкачи до втората позиция във краткотрайното класиране във Висшата лига с актив от 24 точки, до момента в който Шефилд Юнайтед продължава своето проваляне, откакто след 10 изиграна кръга тимът е на последното място със единствено точка в актива си.

Двубоят стартира с напън от страна на Арсенал, само че воденият от Микел Артета отбор не съумя да стигна до чиста голова опция в дебютните минути на първото полувреме.

Добрата игра на Арсенал даде резултат в 28-ата минута, когато Деклан Райс проби през центъра и когато всички чакаха той да продължи топката по крилото, британският национал направи изненадващо центриране. В наказателното поле Еди Нкетия преодоля Остин Търсти с първото си допиране и прати топката в мрежата.

След центриране в наказателното поле Шефилд Юнайтед в 38-ата минута, Букайо Сака овладя топката и шутира от близка отдалеченост, само че не съумя да откри очертанията на вратата, защитавана от Уес Фодерингам.

Габриел Мартинели бе открит от собствен съотборник в 41-ата минута, а бразилецът стреля с първото си допиране, само че стражът на „ остриетата “ отрази.

Натискът на Арсенал продължи на старта на второто полувреме. В 50-ата минута след центриране от корнер от страна на Букайо Сака, Фодерингам се опита да боксира, само че не успешно. Еди Нкетия демонстрираха страховит голов усет и засече топката от воле в горния десен ъгъл, с цел да удвои преднината на своя отбор.

Осем минути по-късно Нкетия оформи своя хеттрик, откакто Емил Смит-Роу проби през средата и подаде на късо за британския нападател, който от своя страна и обра паяжината в горния десен ъгъл на вратата на Шефилд Юнайтед.

Голмайсторът за Арсенал навлезе в наказателното поле в 80-ата минута, след което бе повален. Ситуацията бе преразгледана с ВАР и дузпа не бе отсъдена.

„ Артилеристите “ стигнаха и до четвърти гол в 88-ата минута, когато Фабио Виейра бе прецизен от бялата точка, откакто преди този момент бе повелен в наказателното поле на гостите.

В седмата минута от добавеното време на срещата Арсенал вкара за пети път топката във вратата на Шефилд Юнайтед. Фабио Виейра центрира от корнер, след който настана безредие, а Такехиро Томиясо бе на вярното място в точния миг, с цел да преодолее Фодерингам.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР