Ливърпул успя с 10 човека да преобърне кандидата за Топ

...
Ливърпул успя с 10 човека да преобърне кандидата за Топ
Коментари Харесай

Магическо! Нунес донесе обрат и победа на 10 от Ливърпул срещу Нюкасъл

Ливърпул съумя с 10 индивида да преобърне претендента за Топ 4 – Нюкасъл Юнайтед, и го победиха с 2:1 при визитата си в Сверена Англия. Антъни Гордън поведе „ свраките “ напред в резултата след 25 минути, а две по-късно Върджил ван Дайк беше изпъден с пряк червен картон заради нарушаване по отношение на Александър Исак.

Това даде успокоение на Еди Хау и момчетата му, само че тези на Юрген Клоп изчакаха своя миг с 10 индивида и в 81-ата минута Дарвин Нунес, който влезе от пейката, изравни резултата и смълча „ Сейнт Джеймсис Парк “.

В добавеното време на срещата уругваецът се разписа за повторно в срещата, като съумя да преобърне развоя на събитията и на процедура да донесе триумфа за „ алените “.

В първата минута Александър-Арнолд центрира от корнер към Жоел Матип. Ник Поуп опита да избие, само че не съумя, но ударът на камерунския защитник с глава не беше задоволително първокласен, с цел да бъде открит резултатът. Гостите владееха сензитивно повече топката в първите минути при своята аудиенция.

Успехът прати Ливърпул на четвъртото място във краткотрайното класиране и отборът към този момент има седем точки. Нюкасъл Юнайтед остана 13-и с три точки.

В петата минута Александър-Арнолд получи жълт картон, откакто беше фаулиран от Гордън, само че при излизането му от терена върна топката назад и реферът Бруукс го наказа. Минута по-късно Антъни Гордън надбяга Трент отдясно, а бранителят на " алените " го фаулира, само че реферът не изгони британския национал.

След четвърт час игра " свраките " сътвориха напрежение пред полето на Алисон, а топката се озова вляво, където непокрит беше Жоелинтон. Бразилецът стреля с десния крайник, само че сънародникът му Алисон се намеси и избави. Последва блокиран удар от Антъни Гордън и №1 в Ливърпул отново се намеси.

Секунди по-късно Луис Диас получи пас вляво и направи рейд, след коейто шутира, само че Поуп с една ръка блокира. В 24-ата Собослай разпредели вдясно за Мохамед Салах. Той се надигра с Дан Бърн и шутира по диагонал с левия крайник, само че право в ръцете на Поуп. Нюкасъл отговорои с бързо нахлуване отдясно посредством Алмирон, който опита да отстрани Ван Дайк, само че след центрирането му топката беше изчистена.

В 25-ата минута " джордитата " излязоха напред в резултата. Мохамед Салах върна тпката обратно за Трент Александър-Арнолд, който не съумя да я спре с левия крайник и тя мина зад него. Зад него притича и Антъни Гордън, който остана " очи в очи " с Алисон Бекер, след което Нюкасъл поведе - 1:0.

В 27-ата минута реферът Бруукс изгони Върджил ван Дайк с пряк червен картон поради фал по отношение на Александър Исак. Капитанът на " алените " имаше съществени искания към арбитъра, въпреки нидерландецът да игра с топката долу при единоборството с шведа, а Ливърпул остана с 10 индивида след потвърждението на ВАР.

След аления картон Юрген Клоп извади от игра Луис Диас, като на неговото място се появи Джо Гомес, който трябваше да уплътни бездната, оставена след изгонването на капитана на 19-кратните британски първенци.

Девет преди края на срещата Нюкасъл имаше отличен късмет да удвои актива си. Топката отиде към парагваеца Алмирон, който беше непокрит в наказателното поле на Ливърпул. Последва мощен удар с левия крайник, само че Алисон Бекер някак отрази шута, откакто топката се отби и в гредата на бразилеца.

В 38-ата Трипиър откри Алмирон, който още веднъж шутира с левия крайник, само че този път много по-неточно. Пет след подновяването Жоелинтон надигра Александър-Арнолд вляво по нападението на Нюкасъл и видя непокрития Алмирон в наказателното поле на " алените ". Халфът на домакините стреля от придвижване с левия крайник, само че прати топката високо над вратата, защитавана от Алисон.

В 54-ата Гордън шутира отляво по нападението на " свраките ", но Алисон улови топката. Малко по-късно Клоп извади от игра Уатаро Ендо и Коди Гакпо, а техните места бяха заети от Диого Жота и Харви Елиът. Именно Жота потърси Салах с подаване при контраофанзива, само че защитата на Нюкасъл се оправи.

В 67-ата минута Салах даде супер пас в наказателното поле към Салах, който стреля от придвижване с левия крайник, но Свен Ботман с ослепителен шпагат блокира удара. Oсем по-късно Мигел Алмирон реализира прелестен самостоятелен пробив през няколко футболисти на Ливърпул и стреля елегантно с левия крайник от приблизително разстояние, само че топката се отби в десния непряк дирек на Алисон Бекер.

В 79-ата минута Харви Елиът откри с доста добър дълъг пас Дарвин Нунес зад защитата на Нюкасъл, но уругваецът спря нескопосано топката и отбраната на " свраките " мазета напред. При последвалото нахлуване Харви Барнс имаше късмет да комбинира с Калъм Уилсън при бърза контраофанзива, само че англичанинът не работи добре и Алисон избави.

Девет преди края на постоянното време Ливърпул дочака своя миг и изравни резултата. Мохамед Салах подаде към Диого Жота, който опита да изведе дясно Дарвин Нунес. Свен Ботман не работи добре, а уругваецът се реваншира за предходното си деяние и с кинжален удар по земя матира Ник Поуп за 1:1.

Нюкасъл се окуражи игрово и опита да си върне задатъка, а в 88-ата Алисон тряваше да избавя удар на Шон Лонгстаф. В добавеното време от срещата огромният воин - Дарвин Нунес, донесе цялостния поврат за Ливърпул, откакто се разписа за повторно във вратата на " джордитата " и трите точки отлетяха за " Анфийлд " в тежката аудиенция в северна Англия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР