Ливърпул унищожи Арсенал в истински футболен спектакъл, с марката Премиършип.

...
Ливърпул унищожи Арсенал в истински футболен спектакъл, с марката Премиършип.
Коментари Харесай

Ливърпул разпиля Арсенал на парчета за финал на 2018, хеттрик на Фирмино нокаутира артилеристите

Ливърпул унищожи Арсенал в същински футболен театър, с марката " Премиършип ". Дербито на 20-ия кръг от Висшата лига на " Анфийлд " задоволи претенциите и на най-взискателните почитатели на мърсисайдци, като приключи с победа за любимците им с 5:1!

Невероятен старт на дуела, малко предстоящо развиване, пет гола още преди почивката и безчет обстановки пред двете порти - това беше черешката на тортата в края на годината на Острова.

Съставът на домакините не познава усета на загубата, а също така е водач в класирането с цели девет точки задатък пред втория Тотнъм и с 10 пред третия Манчестър Сити.

 Снимка 397693
Източник:

Днешният конфликт се явяваше като един от тези, които няма да бъдат лесни за футболистите на Юрген Клоп, защото Арсенал несъмнено е измежду топ тимовете на Острова.

Въпреки това съпротивата на " артилеристите " бе пречупена по извънреден метод от домакините, които справедливо стигнаха до гръмкия си триумф.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:

 Ливърпул - Арсенал 5:1, хеттрик на Фирмино, необикновен край на годината във Висшата лига! онлайн
Ливърпул - Арсенал 5:1, хеттрик на Фирмино, необикновен край на годината във Висшата лига!

Сблъсъкът започва в 19:30 часа

Невероятно, фантастично, невъобразимо първо полувреме на борбата на " Анфийлд " спря дъха на 54 000 фенове по трибуните и милиони други пред телевизионните екрани!

Ливърпул и Арсенал демонстрираха за какво британското футболно състезание е най-мащабно разпространяваната и непредвидима клубна конкуренция в света. Съсредоточаването на галактическите трансферни суми, инвестиции за телевизионни права и изобщо капитал, обвързван с най-популярната игра в света, откриха тоталното си въплъщение в изключителния дуел сред " алените " и техните посетители.

Резултатът беше открит от лондончани, които взеха максимума от една от първите си обстановки в мача изобщо след едвам 12 минути игра. Атака на отбора по левия фланг продължи с пас на Иуоби към присъединилия се на скорост и оставен напълно непокрит Мейтланд-Найлс, който даде преднина на отбора си.



Само четири минути по-късно обаче обратът в резултата към този момент бе факт.

Това, колкото и невероятно да се струваше на всички наблюдаващи стана факт, с помощта на два точни завършващи изстрела на Роберто Фирмино. Футболистът на мърсисайдци се оказа на точното място в точния миг на два пъти - в 14-ата и 16-ата минути, като небрежно разочарова почитателите на " артилеристите ".



Първо той се разписа след неточност в отбраната на Арсенал, разрешила му да се окаже очи в очи с вратаря на противника. Опитен експерт като него нямаше по какъв начин да сбърка и Ливърпул се върна бързо в мача. Последва нова офанзива за тима, безусловно минута след изравнителния гол, като този път Фирмино трябваше да се оправи с опеката на няколко бранители, само че въпреки всичко това не го спря и резултатът стана 2:1.



Невероятен пас на Салах препарира цялата защита на Арсенал в 32-ата минута, когато египтянинът получи дълго подаване и единствено с едно допиране продължи топката към влизащия на скорост в наказателното поле на противника Мане, нараснал преднината на Ливърпул до 3:1.



В продължението на първото полувреме Салах бе съборен в наказателното поле и реферът Оливър уточни бялата точка. Зад топката застана самият водач на " алените ", който на пръв взор реши всичко в мача с тъкмо, въпреки и не изключително съвършено осъществяване от бялата точка.



Второто полувреме обаче сигурно обещаваше нови страсти с марката Висша лига и нищо в срещата не можеше да бъде окачествено като изрично решено.



Второто полувреме започва вихрено за домакините, като единствено в границите на първите му 4 минути те можеха да усилят така и така впечатляващата си преднина пред противника.

Това не се случи, като главно " виновността " бе на Фирмино и Салах, които обаче надали можеха да бъдат винени за нещо в тази паметна за отбора среща.

 Снимка 397691
Източник:

В 64-ата минута Колашинац фаулира Ловрен в наказателното поле и арбитърът Оливър не се подвоуми да уточни за повторно в срещата бялата точка.

Зад топката застана Фирмино, който за разлика от Салах през първата част вкара по безукорен метод топката в мрежата за 5:1.



Последваха редица промени и в двете единайсеторки, като бе явно, че Емери няма избор, с изключение на да тества нещо друго в офанзива. Той реши да размени Обамеянг, пропуснал отлично състояние на празна врата малко по-рано, с Лаказет.

 Снимка 395642
Източник:

Сериозни " последствия " от това решение на Емери нямаше като резултатът по този начин и не беше изменен след попадението за 5:1 на Фирмино, което беляза и хеттрика му през днешния ден.

И до момента в който " мърсисайдци " са записали единствено победи в последните си шест мача във всички шампионати, при Арсенал обстановката е малко деликатна. Тимът има единствено два триумфа за същия брой мачове, а също така е инкасирал и към този момент три провали.

 Снимка 397690
Източник:

В последните шест директни мача сред двата отбора статистиката демонстрира четири победи за Ливърпул и две ремита.

Мърсисайдци са водачи в класирането на Висшата лига, като чакат с неспокойствие какво ще им предложи неизбежно заредената с страсти футболна 2019 година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР