Ливърпул спечели титлата на Англия по безапелационен начин, като мърсисайдци

...
Ливърпул спечели титлата на Англия по безапелационен начин, като мърсисайдци
Коментари Харесай

Рекордите, които Ливърпул все още може да подобри

Ливърпул завоюва купата на Англия по решителен метод, като мърсисайдци си осигуриха трофея най-рано в историята на Висшата лига във връзка с броя изиграни срещи. Голямата цел е реализирана, само че селекцията на Юрген Клоп има защо още да играе до края на сезона. Ливърпул към този момент отпадна от шампионата за ФА Къп и Шампионската лига, тъй че единственият тласък за тима ще бъде да усъвършенства още няколко върха до края на акцията.

Ето кои са достиженията, които Ливърпул може да прати в историята:

- Най-много победи в границите на един сезон

В момента " алените " са с 28 триумфа от 31 кръга. Рекордът за най-вече победи се държи от Манчестър Сити - 32. " Гражданите " реализират това два пъти - през сезон 2017/18 и 2018/19.

- Най-много точки за един сезон - 100

И този връх принадлежи на Манчестър Сити (2017/18). В момента Ливърпул има 86 точки и седем оставащи срещи до края на акцията.

- Най-много домашен победи - 18

Три клуба държат това достижение - Челси (2005/06), Манчестър Юнайтед (2010/11) и Манчестър Сити (2011/12. 2018/19). Към този миг мърсисайдци са с 16.

- Най-голяма разлика пред втория - 19 точки

Поредният връх, който се държи от Манчестър Сити. През 2017/18 " жителите " приключват с толкоз пред Манчестър Юнайтед. В момента задатъкът на Ливърпул пред Сити е 23 точки. Дори да изгубят идната сряда от огромния си противник в последните години, разликата ще стане 20 точки, тъй че мърсисайдци имат всички шансове да подобрят и този връх.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР