Ливърпул триумфира с Купата на Лигата в Англия след 22 дузпи

...
Ливърпул спечели Купата на Лигата в Англия. Тимът на Юрген
Коментари Харесай

Ливърпул спечели Купата на Лигата в Англия. Тимът на Юрген Клоп победи Челси с 11:10 след изпълнение на дузпи във финала на "Уембли". Двата отбора си вкараха четири пъти в редовното време и продълженията, но нито едно от попаденията не беше зачетено и така се стигна до наказателните удари. Издъни се вратарят на "сините" Кепа Арисабалага, който влезе от пейката, за да помага именно при наказателните удари.

Тиаго Алкантара получи травма още на загрявката и вместо него започна Наби Кейта. В шестата минута Пулишич излезе сам срещу Калахър и вратарят спаси, а в 16-ата Хаверц пропиля чудесен шанс за Челси. В 27-ата минута останаха съмнения за игра с ръка на футболист на Челси в наказателното поле, дузпа не последва. Три по-късно Едуар Менди направи две спасявания едно след друго. В 40-ата минута Хендерсън центрира към Матип и Менди успя да се намеси отново. Мейсън Маунт излезе сам срещу Калахър в 45-ата минута, но ударът му от воле мина в аут.

Още един шанс за Челси завърши с изстрел в гредата на Мейсън Маунт в 48-ата минута. Ливърпул отвърна с комбинация и извеждащо подаване за Мане. Менди успя да се намеси за пореден път. В 65-ата Мохамед Салах беше изведен от Садио Мане и прехвърли вратаря, но в последния момент Тиаго Силва изчисти топката от голлинията.

В 67-ата минута Александър-Арнолд центрира към Върджил ван Дайк, който свали с глава за Матип и камерунецът вкара. След намесата на VAR голът обаче беше отменен заради засада. Четири по-късно Луис Диас стреля опасно за Ливърпул. Треньорът на Челси пусна в игра Ромелу Лукаку и Тимо Вернер. Луис Диас излезе сам срещу Менди в 76-ата минута и сенегалецът направи поредно страхотно спасяване. В добавеното време пък Диого Жота беше близо до попадението, но ударът му беше блокиран.

На старта на продълженията Юрген Клоп пусна Ибрахима Конате вместо Жоел Матип. В 94-ата минута Тимо Вернер опита удар в далечния ъгъл, който мина високо. Малко след това Вернер комбинира с Канте и французинът стреля в аут, а 98-ата минута Лукаку прати топката в мрежата, но бе вдигната засада.

В 109-ата минута трети гол на Челси беше отменен заради засада. Хаверц беше хванат в капана на защитата на Ливърпул, което се видя ясно от повторенията. Двата отбора не се прибраха да пазят резултата, но гол така и не падна.

За дузпите Челси заложи на Кепа Арисабалага, но именно той пропусна решаващия удар от бялата точка. Преди него 21 пъти изпълнителите не сбъркаха, включително и вратаря на "червените" Келахър. Издънката на испанеца сложи край на епичната битка и Ливърпул добави девета Купа на лигата във витрината си. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР