Ливърпул отпадна в четвъртфиналите на Лига Европа. Мърсисайдци победиха като

...
Ливърпул отпадна в четвъртфиналите на Лига Европа. Мърсисайдци победиха като
Коментари Харесай

Ливърпул опита, но не успя да догони дивото в Бергамо

Ливърпул отпадна в четвъртфиналите на Лига Европа. Мърсисайдци победиха като посетители Аталанта в Бергамо с минималното 1:0, само че този триумф не съумя да компенсира загубата с 0:3 на " Анфийлд " преди седмица. Единственото попадение в мача бе дело на Мохамед Салах от дузпа в седмата минута.

Двубоят стартира чудесно за Ливърпул, които доста рано стигнаха до гол. Салах върна очакванията на гостите за поврат с попадение от дузпа в седмата минута. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Руджери. Това попадение тормози отбора на Гасперини и " алените " бързо стигнаха до нова опция. Диас бе изведен от Гакпо, само че интервенция на вратаря Мусо предотврати гола.

Алисон също трябваше да се намесва след едно центриране, което бе рисково отклонено от Ван Дайк към вратата му. В обстановката обаче бе отсъдена и засада. Мърсисайдци обаче несъмнено бяха по-активният отбор и преобладаваха. Защитата на домакините съумя да се оправи сполучливо в някалко случая, а Мусо също се намеси уверено нееднократно.

Малко преди почивката Салах пропусна невероятна опция да удвои задатъка на Ливърпул. Той бе изведен превъзходно от Гакпо и излезе самичък против вратаря. Египтянинът опита да трансферира Мусо, само че не уцели вратата и пропиля отличен късмет. Аталанта отговори попадение на Коопмайнерс, което не бе зачетено заради засада.

В началото на втората част бергамаските стигнаха до рискова обстановка пред Алисон след следващ пробив на Дзапакоста, който създаваше доста проблеми на отбраната на гостите. Ударът на Едерсон обаче не затрудни изключително вратаря на мърсисайдци. " Червените " пропуснаха нова опция в 55-ата минута. Тогава Гакпо бе изведен зад отбраната. Нидерландецът бе в сложна позиция и не съумя да стреля, последва композиция и нейния край удар на Салах, само че той бе в засада.

След час игра Ливърпул като че ли спря да има вяра, че обратът е вероятен и домакините много по-успешно се противопоставяха на всевъзможни опити на противника за офанзива. В същото време отборът на Гасперини провежда на няколко пъти положителни офанзиви. Те обаче завършваха с неточност при последното подаване или със слаб удар. Коопмайнерс стреля при една от тях, а в различен случай Скамака приключи нападението с неакуратен изстрел.

 Мениджърът на гостите Юрген  Клоп опита да вкара повече динамичност в състава си с няколко смени, които, обаче не донесоха стремежи ефект и Аталанта умерено задържа задатъка си общия резултат, с цел да си обезпечи място в полуфиналите.
 Ливърпул - Аталанта 0:3 в мач от Лига Европа
Аталанта шокира Ливърпул посред " Анфийлд "

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР