Ливърпул изигра един от най-великите мачове в историята на европейските

...
Ливърпул изигра един от най-великите мачове в историята на европейските
Коментари Харесай

Клоп: Само "Ливърпул" може да направи такъв обрат

" Ливърпул " изигра един от най-великите мачове в историята на европейските шампионати и смачка с 4:0 " Барселона " на " Анфийлд ", с цел да се класира на втори следващ край в Шампионската лига. " Червените " бяха изгубили с 0:3 първия 1/2-финал, а обратът изглеждаше съвсем неосъществим, изключително след травмите на звездите Мохамед Салах и Роберто Фирмино. Мениджърът на отбора Юрген Клоп призна, че самичък е считал обрата за съвсем неосъществим, само че в случай че има тим, който може да го направи, то това е бил тъкмо неговият.

" Ако би трябвало да опишем клуба, бих го нарекъл " голямо сърце, което туптеше като бясно и можеше да се чуе по целия свят ". Всичко в този мач беше прекомерно доста. Гледал съм куп мачове, само че не помня доста такива. Да спечелиш е мъчно, само че с чиста мрежа - не знам по какъв начин го направиха момчетата. Трудно е да играеш против нас, тъй като този тим е комбинация сред качества и огромно сърце. Преди мача споделих на момчетата: " Почти невероятно е да се класираме, само че вие имате нрав на великани и за вас е допустимо ". Това, което те направиха, е особено, ще го помня цялостен живот. Не мисля, че доста хора биха заложили преди началото на мача, че ние ще се класираме ", сподели Клоп.

Въпреки че беше без Салах, който изгледа мача на трибуните, облечен с фланелка с надпис " Никога не се предавай ", и Фирмино, " Ливърпул " стартира добре и бързо откри посредством Дивок Ориги. През второто полувреме резервата Жоржиньо Вайналдум вкара два гола в границите на 122 секунди, а още веднъж Ориги се възползва от хитро изпълнен корнер от Трент Александър-Арнолд. Десният бек заложи топката и се направи, че няма да бие, а когато испанците не чакаха, подаде на Ориги, който вкара за 4:0. В края на мача част от играчите начело с Джеймс Милнър се просълзиха от наслада. " Да видя сълзи в очите им, да видя по какъв начин Милнър плаче - това е хубостта на футбола, това прави този клуб специфичен ", добави Клоп.

" Ливърпул " ще играе на втори следващ край и общо 9-и в историята си, като с повече са единствено " Реал " (Мадрид) (16), " Милан " (11) и " Байерн " (10). " Ливърпул " е първият британски тим, стигнал до два следващи финала в Шампионската лига, след " Манчестър Юн " през 2008 и 2009 година За втора поредна година пък " Барса " отпадна, макар че има 3 гола задатък след първия мач. Миналата година каталунците отстъпиха на " Рома " след 4:1 и 0:3.

Капитанът на " Ливърпул " Джордан Хендерсън разкри, че речта на Клоп преди мача е помогнала на играчите да стигнат до обрата. " Той ни сподели, че би трябвало да се забавляваме и може би някой ден ще описваме на внуците си за тази специфична нощ. Той вля религия в нас и ни сподели да се борим до дъно, без значение какво се случва ", сподели Хендерсън. 

Според Вайналдум, който влезе в игра на мястото на контузения Андрю Робъртстън и вкара два гола, " Ливърпул " е посочил, че всичко е допустимо във футбола. " След първия мач бяхме уверени, че можем да спечелим с 4:0. Хората извън се съмняваха в нас и мислеха, че няма да го създадем. Но ние още един път показахме, че всичко е допустимо. Аз бях в действителност сърдит, че треньорът ме остави на скамейката, само че влязох и помогнах на отбора си с двата гола ", разяснява халфът.

На финала " Ливърпул " ще срещне " Тотнъм " или " Аякс ". За първи път от 2013 година пък Шампионската лига ще има друг победител от " Реал " (Мадрид) или " Барселона ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР