Ливърпул и Манчестър Сити ще се изправят един срещу друг

...
Ливърпул и Манчестър Сити ще се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

Ливърпул приема Сити в мач с изключителен залог за титлата

Ливърпул и Манчестър Сити ще се изправят един против различен в мегадербито на 28-ия кръг в британската Висша лига. Двубоят е през днешния ден, от 17:45 часа българско време и може да го гледате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

В Gong.bg също ще проследим онлайн протичащото се на „ Анфийлд ”, като в уеб страницата ни може да намерите също видео с всеки гол и всяка спортна или забавна обстановка от мача.

Двата тима, които несъмнено са най-силни в елита на Англия в последните няколко сезона, си дават основна среща за купата. Мърсисайдци са втори във краткотрайното класиране, до момента в който Сити е трети. Снощи на първа позиция излезе третият забъркан в купата – Арсенал, след победа над Брентфорд.

 „ Гражданите “ влизат с всичко най-хубаво за тежката аудиенция на „ Анфийлд “. Кевин Де Бройне и Ерлинг Халанд се завърнаха от травми, като норвежецът намира последователно най-хубавата си форма, а Де Бройне се регистрира с няколко основни асистенции в последните срещи на отбора. Не бива с лека ръка да се подминава и формата на Фил Фодън, който бе засипан със суперлативи от мениджъра Пеп Гуардиола след успеха над Манчестър Юнайтед в градското дерби с 3:1 – в него британският национал вкара два от трите гола и оказа помощ за обрата против „ алените дяволи “.

От другата страна Ливърпул е раздиран от кадрови проблеми, само че за семейството на „ небесносините “ ще разчита на Мохамед Салах, който изигра 15-20 минути при гостуването на Спарта Прага в първи осминафинал от Лига Европа. Завръщането на египетския стрелец на „ алените “ е една от дребното положителни вести за Юрген Клоп в последно време – тимът продължава да не може да разчита на Алисон и Трент Алекзандър-Арнолд, които са навън до края на месеца. Все отново, Доминик Собослай последва Салах и също се завърна против Спарта през седмицата, а младоците на мърсисайдци впечатляват със зрелите си игри и оказват помощ на отбора, който е насочен към куадрупъл в последния сезон на Клоп. Ливърпул продължава битката на три фронта, като към този момент завоюва Купата на Лигата, ще играе 1/4-финал за ФА Къп с Манчестър Юнайтед, на осминафиналите е в ЛЕ и е измежду главните кандидати за шампионската купа на Англия.

Вероятни сформира:

Ливърпул : Келехър, Робъртсън, Ван Дайк, Конате, Гомес, Ендо, Мак Алистър, Собослай, Диас, Салах, Нунес

Ман Сити : Едерсон, Уокър, Диаш, Аке, Родри, Стоунс, Силва, Де Бройне, Фодън, Доку, Халанд. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР