Ливанският съдия, разследващ експлозиите, които опустошиха огромна част от ливанската

...
Ливанският съдия, разследващ експлозиите, които опустошиха огромна част от ливанската
Коментари Харесай

Задържаха шефа на ливанските митници заради унищожителния взрив в Бейрут

Ливанският арбитър, проверяващ детонациите, които опустошиха голяма част от ливанската столица Бейрут, издаде заповед за непрекъснат арест на генералния шеф на ливанските митници Бадри Дахер, съобщи Франс прес.

Дахер беше във краткотрайния арест от 10 дни, откакто беше задържан в границите на следствието на гърмежите, лишили живота на 177 души и ранили над 6500 души. Съдията по делото Фади Сауан, назначен в петък, разпита през днешния ден Дахер в продължение на четири часа, след което издаде заповедта за арест. Не се прецизира за какви закононарушения е арестуван шефът.

Срещу 25 обвинени се водят правосъдни процедури поради гърмежите, като от тях 19 са в ареста. Сред тях е и ръководителят на административния съвет на бейрутското пристанище Хасан Коратем, който ще бъде разпитван на следващия ден от съдията, проверяващ случая. Утре ще бъдат разпитвани и някогашният шеф на митниците, някогашният шеф на защитата на пристанището и ръководителят на дирекцията за пристанищните хранилища.

По искане на ливанските управляващи в страната пристигнаха и следователи от ФБР, с цел да оказват помощ в следствието. Франция е почнала свое лично следствие, защото двама френски жители починаха във гърмежите.

Днес в Ливан дойде втори френски транспортен съд с 1000 тона филантропична помощ и строителни материали. Първата помощ дойде в с транспортен съд в петък.

Взривовете, както признаха ливанските управляващи, бяха породени от голямо количество амониев нитрат, складиран в пристанищен склад от шест години без защитни ограничения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР