Ливанският дизайнер Ели Сааб пренесе гостите си в Тайланд с

...
Ливанският дизайнер Ели Сааб пренесе гостите си в Тайланд с
Коментари Харесай

Бляскавата колекция на Ели Сааб пренесе Франция в Тайланд

Ливанският дизайнер Ели Сааб придвижи гостите си в Тайланд с дефилето си на Седмицата на модата в Париж, представяйки сбирка висша мода за сезона пролет-лято 2023, изобилстваща от искра на злато и комплицирани копринени бродерии, предават френските медии.

Висшата мода е занаятчийска традиция, основана от британския дизайнер Чарлз Фредерик Уърт през 70-те години на 18-и век. Тя включва комплицирано, отнемащо време шиене, потребление на необикновени материи и първокласни декорации като редки пера и мъниста от полускъпоценни камъни, и - несъмнено, е на несъразмерна цена.

Ели Сааб назова представянето на сбирката си " снизходително бягство от елементарното ".

На фона на скучното парижко време на открито, вътре ослепителни светлини осветяваха дълги дракони, украсяващи асиметрични корсажи, или стелящи се на талази върху пеплуми в цвят слонова кост. Бродирани претекстове на свещени риби кои като че ли плуваха върху опашките на русалки и фестонирани горни поли, до момента в който 3D гипюр дантела улавяше източни цветя върху рокли, блестящи в злато.
Снимка: Getty Images
Този сезон ливанският дизайнер употребява кралство Тайланд като трамплин за богато украсена, само че деликатна фешън сбирка. Ревюто, озаглавено " Златна зора ", имаше кралски упоритости и беше пропито с искра. Най-красивите рокли на моменти изглеждаха лъжливо семпли, с детайли, които могат да приказват сами по себе си.

Японският дизайнер Юима Наказдато показа сбирка, въодушевена от пътуването си до Кения предходната година, след което остава в потрес от разказите на локални хора за отпадъците от стилната промишленост и екологичната съсипия.

Отправната точка на сбирката му е да се употребяват 150 кг използвани облекла, върнати в Япония от Африка, и да се рециклират в нови дрехи.

Този сезон взаимната мода се трансформира в манифест против опустошеното африканско бъдеще. Японският дизайнер провежда мощно ъндърграунд шоу измежду пушек и мъгливо осветяване, като че ли с цел да възвести края на света.
Снимка: АР/БТА
Свободно падаща черна рокля с едно рамо върху торбести панталони, да вземем за пример, съчетава азиатски и африкански стилове, написа Българска телеграфна агенция. Бижута от кости или тръни украсяват минималистични визии.

За представянето на сбирката си неподражаемото нидерландско дуо Виктор и Ролф провежда необичайно и изненадващо дефиле, включващо рокли, които безусловно се пробваха да извърнат модата с главата надолу.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР