Ливанската армия взе камион на Хизбула, съдържащ боеприпаси, след като 2-ма загинаха при сблъсъци

...
Ливанската армия премести камион, превозващ боеприпаси на Хизбула, от пътя,
Коментари Харесай

Ливанската армия премести камион, превозващ боеприпаси на Хизбула, от пътя, където се разби, до военен пост след сблъсъци на място уби двама души

От KAREEM CHEHAYEB Associated Press, 10 август 2023 г., 4:08 ч.

БЕЙРУТ -- Ливанската армия премести камион, превозващ боеприпаси на Хизбула от път, където се разби във военен пост рано в четвъртък, след като сблъсъци на място убиха двама души.

Камионът се преобърна на планински път близо до ливанската столица в християнския град на Kahaleh в сряда, на магистралата, която свързва Бейрут с източната долина Bekaa. Ливанските войски незабавно отцепиха камиона, пълен с големи кашони, за които местните жители подозираха, че принадлежат на подкрепяната от Иран бунтовна групировка.

Двама души загинаха при кратки сблъсъци, след като камионът се обърна .

Армията потвърди, че камионът е съдържал боеприпаси, но в краткото си изявление не се казва какви са били боеприпасите или кой ги притежава. Не се споменава Хизбула и се казва, че тече разследване на сблъсъците.

Въпреки това Хизбула каза в изявлението си, че камионът е тяхна собственост, без да се казва дали е имал оръжия вътре в него. В него се казва, че местни въоръжени мъже са нападнали хора в камиона, което е довело до размяна на огън, при която е ранен смъртоносно един член на Хизбула, „който е защитавал камиона.“

Междувременно жителите на Кахале в изявление се казва, че един жител е бил убит, когато въоръжени мъже са открили огън, но не се включват подробности.

Жителите се опитаха да спрат армията да вземе камиона, преди да видят какво беше вътре и от време на време се сбиваше с войници.

Армията докара кран, който премести кутиите в армейски камион, който се движеше в посока Бейрут, според съобщенията се насочваше към Министерството на отбраната само на няколко километра (мили). Армията затвори пътя, докато успеят да транспортират камиона на зазоряване.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР