Лив Кук, световна шампионка по фристайл футбол, се присъедини към

...
Лив Кук, световна шампионка по фристайл футбол, се присъедини към
Коментари Харесай

Кампанията на УЕФА #PlayAnywhere стартира с впечатляващо видео

Лив Кук, международна шампионка по фристайл футбол, се причисли към най-големите имена в женския футбол за едно от най-зрелищните видеа с топка заснемани в миналото, с цел да насърчи девойките да играят футбол.

18-годишната госпожица показва изключителните си умения на ски въжен превоз, метри над земята и на покрива на рибарско корабче, снимани по време на вълнуващото странствуване, на което УЕФА води седем професионални футболистки, с цел да окуражат девойките и младите дами да се причислят към спорта. Видеото „ Играй на всички места “ е снимано на 13 разнообразни местоположения в 5 страни в продължение на 12 дни, изминавайки 16 000 км. и е част от акцията на УЕФА Together #WePlayStrong.

Освен впечатляващата футболна акробатика на Кук, екипът и звездите във видеото демонстрират някои от най-идиличните и едва обитаеми места в Европа - от отличителните каменни стени на Дубровник в южна Хърватия, най-високият алпийски скат на Гспон, Швейцария, дребният остров Ерискей в северна Шотландия до отдалеченото рибарско населено място Хенингсвиер в архипелага Лофотен, Норвегия.

Звездният тим на #PlayAnywhere включва норвежките сестри Ада и Андрине Хегеберг („ Лион “ и „ Пари Сен Жармен “ съответно), сънародничката им Марлен Миелде („ Челси “), англичанките Лоран Джеймс, Джордан Нобс (и двете от „ Арсенал “), Фран Кърби („ Челси “), Алекс Грийнууд („ Ливърпул “) и холандската полузащитничка на „ Барселона “, най-хубава футболистка на ФИФА за 2017 и Футболистка №1 за 2017 на УЕФА - Лике Мартенс.

Тяхното странствуване беше проследено от стотици девойки от целия континент, които се причислиха към своите героини като част от настоящия ангажимент на УЕФА да утвърди футбола като спорт №1 измежду девойките и дамите до 2020 година.
Лив Кук, международната шампионка по фристайл футбол показа: „ Беше необикновено прекарване да пътувам из цяла Европа като дипломат на самодейността на УЕФА #PlayAnywhere и да демонстрирам на девойките, че футбол в действителност може да се играе на всички места. От кабинка на ски въжен превоз до най-високото футболно игрище в Европа, беше огромна тръпка да показвам уменията си на толкоз необикновени места. Надявам се да въодушевявам младежите да вземат топка и да се забавляват до момента в който спортуват. Нямам самообладание да видя участниците в Play Anywhere и да се срещна с спечелилите в Дисниленд Париж през май. “
Паралелно с премиерата на видеото „ Играй на всички места “, УЕФА започва конкурс в цяла Европа за девойки, които да покажат любовта си към футбола, публикувайки фотоси и видеа, в които ритат на допустимо най-необичнайни места. Участничките имат шанса да завоюват уикенд в Дисниленд Париж за цялото семейство и извънредни награди от звездите от видеото „ Играй на всички места “ всяка седмица.

Участниците би трябвало да разгласяват своите необикновени видеа или снапове до 30 април, а УЕФА ще разгласи спечелилия на 1 май 2018 год.

Футболистката на „ Олимпик Лион “ Ада Хедерберг, която се прибра в своята татковина Норвегия, с цел да взе участие във видеото съобщи:

„ Снимките на видеото „ Играй на всички места “ на север в Норвегия бяха разтърсващо прекарване за мен. Островите Лофотен са световноизвестни поради северното зарево, което може да се види там и беше ужасно да отида и да играя измежду тази спираща дъха конюнктура. Нямам самообладание всички да го видят и се надявам още повече девойки да опитат и да се насладят на футбола поради състезанието “.

Джордан Нобс от „ Арсенал “, която порита в Шепърдс Буш в Лондон, добави:

„ Истинската хубост на нашата игра е, че в действителност можеш да я практикуваш на всички места. Беше отлично да взема присъединяване в новото видео от акцията Together #WePlayStrong. “

„ Играй на всички места “ дава на УЕФА спомагателна платформа за промотиране на първата паневропейска акция Together #WePlayStrong, която е неразделна част от 5-годишния стратегически проект на европейската федерация да трансформира футбола в спорт номер 1 за дами и девойки в цяла Европа.

Амбицията на УЕФА за метода, по който играта може да притегли повече девойки, включва издигане на имиджа на играта, повишение на гледаемостта и присъединяване, стимулиране на практикуването на локално равнище и увеличение на вложенията.

За да участвате в състезанието, от Вас се желае да публикувате фотография или видео на Вас самите с футболна топка на готино или извънредно място, с таг @WePlaystrong и с хаштаг #PlayAnywhere.

Всички условия за присъединяване могат да бъдат открити на https://www.uefa.com/termsconditions/prizes.html
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР