Литва ще предаде на Украйна системи за противовъздушна отбрана и

...
Литва ще предаде на Украйна системи за противовъздушна отбрана и
Коментари Харесай

Литва с добра новина за Киев: Предава на Украйна системи за ПВО и зенитни установки

Литва ще съобщи на Украйна системи за противовъздушна защита и зенитни установки от избран вид. Това съобщи президентът на Литва Гитанас Науседа на взаимна конференция с президентите на Украйна и Полша в Лвов, предава Укринформ.

" Днес донесох положителни вести за Украйна – прехвърляме системи за противовъздушна защита и избрани зенитни установки, които би трябвало да ви оказват помощ в битката “, заяви Науседа.

Той добави, че в Литва има политически разногласия по разнообразни въпроси, само че в никакъв случай не е имало полемика по отношение на поддръжката за Украйна.

" Всички политически партии са изцяло съгласни, че помощта би трябвало да бъде оптималната, а успеха (на Украйна) би трябвало да бъде допустимо най-бърза “, означи президентът на Литва.

Както беше обявено, в декларация, подписана през днешния ден, 11 януари, от президентите на Украйна, Полша и Литва, Володимир Зеленски, Анджей Дуда и Гитанас Науседа на срещата на върха на Люблинския триъгълник в Лвов, се показва, че Литва и Полша поддържат участието на Украйна в НАТО и да се търси консенсус по този въпрос измежду съдружниците в Алианса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР