Литва не остави какъвто и да е шанс на Сенегал

...
Литва не остави какъвто и да е шанс на Сенегал
Коментари Харесай

Литва унижи Сенегал

Литва не остави какъвто и да е късмет на Сенегал в първата и за двата тима среща на Мондиал 2019 в Китай. Баскетболистите от балтийската република унижиха африканските си противници в група H, печелейки в Донггуан по повече от безапелационен метод - 101:47.

Седмина от спечелилите завършиха с двуцифрени точкови индикатори, като водачи в това отношение бяха Мантас Калниетис, Домантас Сабонис и Йонас Валанчюнас - с по 13 точки всеки. Мариус Григонис добави 12, Миндаугас Кузминскас се регистрира с 11, а Лукас Лекавичиус и Паулиус Янкунас осъществиха по 10 точки.

Разликата в класите сред тимовете се видя още в първата част, извоювана от Литва с 27:10. На полувремето дистанцията бе увеличена до 48:21, а след 30 минути баскетбол европейците се откъснаха на 44 точки - 77:33. Във финалната десетка литовците просто довършиха Сенегал, с цел да завоюват със 101:47.

Нито един от играчите на Сенегал не съумя да стигне до 10 осъществени точки, катo най-вече вкараха Морис Ндур, Ибрахима Файе и Бабакар Туре, завършили с по 8 всеки.

СТАТИСТИКА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР