Лицата, върху чиито пенсии са наложени запори, ще имат промяна

...
Лицата, върху чиито пенсии са наложени запори, ще имат промяна
Коментари Харесай

Няма да има удръжки по запори върху пенсиите под 610 лв.

Лицата, върху чиито пенсии са наложени запори, ще имат смяна в размера на удръжката, в следствие от избрания нов размер на минималната работна заплата за страната, който от 1 януари 2020 година е 610 лева Това оповестиха от Национален осигурителен институт.

Съгласно откритото в Гражданския процесуален кодекс, наложително осъществяване може да бъде ориентирано единствено върху пенсии с месечен размер над минималната работна заплата, т.е. от по-ниските пенсии не могат да се вършат удръжки. Размерите на удръжките от пенсиите, за които е възможно налагането им, също се дефинират според от минималната работна заплата за страната. Посочените ограничавания не се ползват за отговорности от прехрана.

Пенсионерите, попадащи в тази група, ще получат пенсиите си след 7 януари 2020 година според от метода на изплащането им - с пенсионен запис, в случай че се изплащат посредством пощенска станция, или с спомагателен превод по персоналната сметка, в случай че се изплащат посредством банка или различен снабдител на платежни услуги. Изплащането на пенсиите за януари ще стартира на следващия ден и ще продължи до 20 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР