Лицата, шофиращи в Италия автомобили с чуждестранна регистрация, от Нова

...
Лицата, шофиращи в Италия автомобили с чуждестранна регистрация, от Нова
Коментари Харесай

Солени глоби за българските шофьори в Италия, ето защо

Лицата, шофиращи в Италия коли с задгранична регистрация, от Нова година може да бъдат санкционирани до 2848 евро, а колата им да бъде иззета, оповестява в. " Телеграф ".

Наказанието е планувано в признатия в края на предходната година нов закон за сигурността, като нормативният акт не разрешава на всеки пребиваващ в страната за повече от 60 дни чужденец да се движи с автомобил, регистриран другаде.

При определяне на нарушаването санкцията се заплаща незабавно, а колата се стопира от придвижване за период от 180 дни, през които или се връща от там, от където е пристигнала, или й се прави италианска регистрация.

Не се ли случи това, транспортното средство се изземва в интерес на страната и този акт не предстои на обжалване. Според статистиката на полицията в Милано от 4 януари, когато е издадено първото наказателно разпореждане за прегрешението, до 20 януари са изловени близо 300 извършители, които са се изръсили приблизително с по 712 евро за санкция.

Всъщност повсеместната и непрекъсната инспекция на колите с задгранични номера, и най-много на тези с българска и румънска регистрация, стартира още от лятото на предходната година. До края на декември обаче се плащаше единствено солена санкция за нарушаване или липса на някакъв документ.

Така да вземем за пример пишещият тези редове бе санкциониран 304 евро за това, че в докуемнтацията на служебния " Форд Мондео " с български номер липсваше " огромният " регистрационен ваучър - нещо, което съгласно нашето законодателство не е е наложително, само че катаджиите на Апенините го желаят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР