Лицата, които замърсяват обществените пространства като места за поклонение, гробища,

...
Лицата, които замърсяват обществените пространства като места за поклонение, гробища,
Коментари Харесай

Нов начин да хващат тези, които цапат

Лицата, които замърсяват публичните пространства като места за поклонение, гробища, паркове и алеи в южната провинция Испарта, ще бъдат разпознати посредством пръстови отпечатъци и против тях ще бъдат подхванати правосъдни процедури, оповестява „ Хюриет “.

Полицейските екипи в провинцията са инициирали приложение за идентифициране на лицата, които замърсяват светилища, гробища, паркове и алеи. В рамките му екипите за следствие на местопрестъпления и социална сигурност ще правят идентификация след снемане на пръстови отпечатъци от отпадъците. След като пръстовите отпечатъци, взети от боклуци като бутилки и пластмасови чаши, бъдат изследвани в лаборатория, ще бъде открита самоличността на тези хора. Срещу разпознатите лица ще бъдат подхванати правосъдни процедури по обвинявания в " съзнателно или по несъобразителност замърсяване на околната среда " и " увреждане на паметни места и гробища ".

В рамките на плана " Нулеви боклуци ", управителен от турската първа дама Емине Ердоган в блян да се понижи размерът на нерециклируемите боклуци, процентът на преработване в Турция се е нараснал от 13% на 27%, съобщи през септември министърът на околната среда, урбанизацията и климатичните промени Мурат Курум, инфорвира " Дарик ". В интервала от 2017 година, когато започва планът, до януари 2022 година са рециклирани към 16,5 млн. тона хартия и картон, 4,1 млн. тона пластмаса и 1,7 млн. тона стъкло. През същия интервал в процеса на преработване са включени към 400 000 тона метали и 1,5 млн. тона органични боклуци.

Министерството се стреми да усили степента на преработване до 60% през 2035 година, а една от главните цели в границите на плана е да се вкара система, в която всички боклуци да се рециклират до 2053 година
Първата дама получи и първата по рода си премия на Световната банка за " Лидерство в региона на климата и развиването " за пионерската роля, която е поела в битката против изменението на климата с плана си " Нулеви боклуци ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР