Литовският държавен младежки театър е изправен пред буря от вълнения.

...
Литовският държавен младежки театър е изправен пред буря от вълнения.
Коментари Харесай

Мария Захарова: В Литва актьори не искат да играят лоши украинци, а в Калифорния приеха закон за смяна на пола на деца без да питат родителите

Литовският държавен юношески спектакъл е изправен пред стихия от безредици. Украинският режисьор Серхий Лозница взема решение да сложи пиеса по романа " Благодетелките " на Ж.Лител, отличен с премията " Гонкур " през 2006 година (оригиналът на френски език е Les bienveillantes), който е оповестен във Франция. В пиесата се преглеждат събитията от Втората международна война, в това число Холокоста.
Актьорите от театъра обаче не харесват обстоятелството, че в пиесата се преглежда по-специално съдействието на етнически украинци с нацистите в изтреблението на еврейското население. В хода на сюжета украинските националисти първи показват подготвеност да убиват дами и деца, тъй като " те не са хора, а евреи " (звучи ли ви познато?), до момента в който нацистите към момента обмислят по какъв начин немските бойци и техните фамилии ще реагират на изтреблението на цивилни. 

Литовските артисти не желаят да играят " неприятните украинци ". Забележително е, че украинската страна също се намеси в абсурда. 
Директорът на музея " Голодомор " О.Стасюк упорства Вилнюс да се откаже от продукцията. Няма причина да се основава отрицателен облик на украинците в " другарски настроената към Украйна Литва ".
Режисьорът трябваше обществено да се оправдае и да се закълне, че изрично поддържа Киев в сегашната му обстановка с Русия.

Епизодът е извънредно незабравим. Историческата истина за всеобщото присъединяване на украинските националисти в Холокоста просто не се вписва в проукраинската агитация, която господства на Запад.
А литовците явно не желаят да си спомнят за съдействието на техните предшественици с нацистите в незаконното изтребване на еврейското население. 
 От 200-хилядната еврейска общественост, живееща в Литва по време на нацистката окупация, 95% са унищожени с дейното съучастничество на локалните сътрудници на фашизма.
Това не е единствено спектакъл. Това даже не е спектакъл на парадокса. Това е анатомичен спектакъл, в който се прави дисекция на историческата истина.
-----------------
На 29 септември 2022 година губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм, член на Демократическата партия, подписа закон, импортиран от неговата партия в щатския сенат, който пази децата, които имат намерение да се подложат на хормонална терапия и интервенция за промяна на пола в Калифорния, както и съпътстващите ги лица, от правосъдно гонене, задържане и извеждане от фамилиите им. 
Законът е признат. 
Той също по този начин не разрешава предаването на информация за такива малолетни лица на други страни. Законът може да влезе в действие през януари 2023 година, в случай че бъде приет за парламентарен в съда. 
Сега в резюме: децата в Калифорния ще бъдат оперирани, без да бъдат осведомени родителите им и даже срещу тяхното мнение. В същото време лицата, които ще съпровождат децата в Калифорния за такива интервенции, са предпазени от закона. По създание се узаконява " туризмът " на малолетни за интервенции за промяна на пола. А по какъв начин ще назовем тези, които ще ги доведат там, тези прословути " придружители "? Доставчици? Мениджъри на осакатяването на деца? Съучастници в опити с деца? 
Имайте поради, че Калифорния е място, където производството, потреблението и разпространяването на опиати, регистрирането на еднополови бракове и хазартът с всички произлизащи от това изгоди са легализирани в невиждан мащаб. Нещо липсваше, нали?
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР