Литовските власти обявиха нов пакет от военна помощ за Украйна,

...
Литовските власти обявиха нов пакет от военна помощ за Украйна,
Коментари Харесай

Литва обяви нов пакет помощ за Украйна

Литовските управляващи оповестиха нов пакет от военна помощ за Украйна, който по-специално ще включва пускови установки на системи NASAMS и друго съоръжение, написа съветската работа на Би Би Си.

" Въпросът за военната поддръжка за Украйна се трансформира в предмет на вътрешнополитически спор , само че предоставената поддръжка остава значима за отбраната на Украйна. Литва ще продължи да съблюдава уговорките си за поддръжка на Украйна - ние ще стоим на страната на Украйна до нейната победа ", сподели министърът на защитата на страната Арвидас Анусаускас.

В близко бъдеще Литва ще трансферира в Киев пускови установки на зенитно-ракетни системи NASAMS , електрогенератори и друго належащо съоръжение през зимата. Боеприпаси се поръчват взаимно с други страни от Европейски Съюз за потребностите на въоръжените сили на Украйна.

Анусаускас, който участва на среща на министрите на защитата на НАТО в Брюксел, сподели, че целта на обединението за Украйна в този момент е оборудването за разминиране, което Литва и други страни биха могли да оказват помощ за придобиването.

" Готови сме да отделим забележителна част от личните си средства за тези цели ", добави министърът.
 Англия ще разгласи нов пакет от помощи за Украйна
Англия ще разгласи нов пакет от помощи за Украйна

Подкрепа против съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР