Литовецът Артурас Карнисовас бе назначен за изпълнителен вицепрезидент на баскетболните

...
Литовецът Артурас Карнисовас бе назначен за изпълнителен вицепрезидент на баскетболните
Коментари Харесай

Бивш литовски национал на ръководна позиция в Чикаго Булс

Литовецът Артурас Карнисовас бе назначен за изпълнителен вицепрезидент на баскетболните интервенции на Чикаго Булс, заяви ESPN.

48-годишният Карнисовас наследвява на този пост Джон Паксън, който ръководеше клуба от Чикаго от 2003 година насам.

До момента някогашният литовски национал заемаше позицията на общоприет управител в Денвър Нъгетс, като оказа помощ на " златните буци " да се трансфорат в един от най-силните тимове в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация.

Първата задача на Карнисовас ще бъде да назначи нов общоприет управител в Чикаго, който да размени напускащия с Паксън Гар Форман, и да помогне на " биковете " още веднъж да се завърнат в плейофите.

Макар и в никакъв случай да не е играл в НБА, Карнисовас е един от най-декорираните европейски баскетболисти от края на предишния и началото на този век. Той има два олимпийски бронзови медала с Литва, както и сребро от Евробаскет 95. Той е троент първенец на Испания с Барселона, топреализатор на финалите на Евролигата за 1996 година и баскетболист номер 1 в Европа за 1996 година. Състезателната му кариера стартира в Статиба Вилнюс, след което минава през френския Шоле, Барселона, гръцкия Олимпиакос и италианския Фортитудо Болоня.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР