Литературен проект със заглавие Писмо-Четмо“ ще стартира дейност през месец

...
Литературен проект със заглавие Писмо-Четмо“ ще стартира дейност през месец
Коментари Харесай

Литературен проект „Писмо-Четмо“ в Пловдив

Литературен план със заглавие „ Писмо-Четмо “ ще започва активност през месец декември в град Пловдив, в сърцето на ангажираната с провеждането на редица художественотворчески мероприятия Фондация „ Елизиум “. Създателите на следната общественополезна концепция за развиване в областта на културата са Елисавета Новакова, шеф на Фондация „ Елизиум “, и Димитър Драганов, 24-годишен стихотворец с издадени три стихосбирки, като двамата сплотяват своите старания в името на ефикасното реализиране на набелязаната обща цел.
Проектът „ Писмо-Четмо “ се инициира за даване на свободно поле за изява на неповторими креативен качества, способности и надълбоко вкоренени заложби на млади писатели в симбиотично взаимоотношение с млади читатели. Предвижда се литературният формат да се организира един път в месеца, при което във Фондация „ Елизиум “, град Пловдив, ще се осъществя показване на творчеството на авансово набелязан и поканен за посещение млад създател, като дефинираната активност в началото ще се разгърне в границите на четири месеца.
Планира се и реализирането на втора част на плана. В „ Писмо-четмо 2 “ ще бъдат оценени и съпоставени принадлежности за поощряване на четенето и писането, прилагани както в учебна, такa и извънучилищна среда в европейските страни България и Австрия. Избрани модели ще бъдат разисквани, модифицирани и приложени на процедура в групова среда, включително новаторски цифрови принадлежности за писане и превеждане на текстве. Полезни групови практики ще бъдат разказани в справочник.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР