Листата на Промяната и Демократична България във Варна е като

...
Листата на Промяната и Демократична България във Варна е като
Коментари Харесай

Скандални лица пълнят листата на ПП/ДБ във Варна | Хора от кръга „Хоризонт“ и Костови приватизатори щурмуват местната власт

Листата на Промяната и Демократична България във Варна е като „ Роднина- полицай, родственик... ".Тя е образувана от скандални лица от бизнес династията „ Хоризонт “, командвана от варненския Татко Петко- Рубин Коцев,баща на Благомир Коцев, както и от скандалните приватизатори на Варна и техните деца. Това обявиха пред медиите претендентът за нов мандат Иван Портних, претендентът за общински консултант Тодор Балабанов, депутатите от ГЕРБ/СДС Бранимир Балачев и Павел Христов.

1. Благомир Коцев - някогашен регионален шеф, осакатил бюджета на Варна,като го прати в съда и спря финансовата стратегия. Разследван за злоупотреби с власт, защото обезпечил голям държавен хонорар за юридическа адвокатска фирма, обслужваща компаниите му. Заплашва го затвор до 5 години. Коцев е правоприемник на куп компании и офшорки с марката „ Хоризонт “. Бизнесът на семейството е белязан от взети и невърнати заеми за стотици милиони в евро, долари и лв., завлечени са наши и непознати банки, правили са заменки на земи и далавери с терени край морето в Карадере и сред Тузлата и Балчик.

Коцев стана знак на „ Автомобилната коалиция “. Той се бори се за свободен достъп на колите в Морската градина, по тази причина от 2013 година досега нападна всяка заповед за възбраната им. Коцев е наследник на отвлечения през 2004 година Рубин Коцев, за освобождението на който е платил на похитителите голяма сума пари. Загадка по този начин и остава благодетелят, който е платил скъпия откуп, само че се приказва, че е станало с съветска интервенция.

2. Николай Стефанов е дясната ръка на Благомир Коцев, зет и татко на детето на сестра му Биляна. Стефанов движи фирмените каузи и сдруженията, в които Коцев му е трансферира собствеността си. Името му бе обвързвано с кораба „ Царевна “, който изостави българските моряци под патроните на пристанището в Мариопул, Украйна.

3. Мария Ангелова е третата в листата. Близка с приватизатора на Домостроителния комбинат и магазин „ Валентина “ Васко Василев от партийната агитка на ДСБ във Варна. Васко Василев именуван от варненци Касичката беше дясната ръка на Добрин Митев, единственият наказан регионален шеф на Варна, избягал от правораздаване в Нова Зеландия.

4. Йордан Каталиев е също от бизнес династията „ Хоризонт “. Той е съучастник на Николай Стефанов и шеф в общата им „ Строителна компания Хоризонт “ ООД, където една трета от дяловете са на сестрата на Коцев – Биляна.

5. Стелиян Севастиянов - началник на частното енерго на Златни пясъци –любимият курорт на Иван Костов,станал синоним на скандалната РМД приватизация. Кадър на ДСБ и някогашен ръководител на Общински съвет. През 2001 година Севастиянов изяде крепък бой от незнайни причинители. Така и не стана ясно кому какво дължи. Същият през днешния ден е бранител на противозаконните бараки в курорта, наемите от които отиват в партийните каси.

6. Пламен Китипов е градския водач на Да България. Издигнат бе от Нелко Начев – изтъкнат приватизатор на Крайбрежната алея в морската градина. Китипов е проектантът на наводняващата се част от бул. „ В. Левски “ във Варна. Името му се свързва и с плана на скандално известния хотелски басейн в Златни пясъци, в който се удави дете през 2011 година.

7. Филип Спасов – наследник е на Валентин Спасов, приватизаторът на магазин „ Валентина “ и хлебозавода по Костово време. Днес Филип е съучастник с татко си в три компании за хотелиерство, ресторантьорство, хлебопроизводство и сладкарство. Валентин Спасов е прочут още измежду варненци, като притежател на бившето бистро „ Европа “ на пъпа на града, което той и брачната половинка му получават тихомълком като подарък от Добрин Митев и Иван Костов.

8. Юрджан Ахмед е бил съучастник на Благомир Коцев и Николай Стефанов в „ Ахилеос Шип Мениджъмнт “ ООД, преди сдружението да бъде трансферирано напълно на Стефанов. Ахмед е бил и съучастник в частна компания, която охранява „ Хоризонт “. Неин шеф пък е Илия Коев, също в листата на ППДБ за Общинския съвет.Благомир Коцев като регионален шеф назначава на щат Ахмед и Коев като механически сътрудници. Всъщност са били негови водачи и телохранители.

9. Цветнен Цветков е претендент за областен кмет на „ Одесос “, прочут от години на варненци като строител и бизнесмен, който не заплаща заплати на служащите си. Собственик е на компания „ Туки Цветков “ ЕООД за произвеждане и търговия със строителни материали и структури и към края на 2019 година има над 50 000 отговорности към Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт. Другата му компания „ Едноличен търговец „ Туки – Цветков – Цветнен Цветков “ няма нито един оповестен годишен финансов доклад от съществуването си до през днешния ден. Разследване на скандалния Цветков може да бъде забелязано в интернет от „ Господари на ефира “. Стана известно, още че компанията „ Туки Цветков “ е вдигнала блок в кв. “Виница “, на който последните три равнища ги няма в капиталовите планове. Разрешенията за градеж са противозаконни, само че трите противозаконни етажа са продадени на хора. По сигнал на притежатели на прилежащи парцели е направена инспекция от общинска администрация, която е открила всички нередности и градежът е спрян.

Това са лицата на Промяната и т.н.демократи във Варна –с лъснат нов политически имидж върху остарели бизнес кръгове и частни ползи. Това са обстоятелствата!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Местни избори 2023. Спонсорирана обява.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР