Лисабон. Външният министър на Португалия Аугусто Сантос Силва заяви, че

...
Лисабон. Външният министър на Португалия Аугусто Сантос Силва заяви, че
Коментари Харесай

Аугусто Сантос Силва, външен министър на Португалия: Няма възможности за значителен прогрес на преговорите за Брекзит

Лисабон. Външният министър на Португалия Аугусто Сантос Силва съобщи, че страната желае да има стопански връзки с Англия след Брекзит, само че добави, че не вижда благоприятни условия договаряния за излизането от Европейски Съюз да отбележат напредък по-късно този месец, съобщи Politico.
„ Атмосферата е добра, само че ние към момента нямаме какъвто и да е корав напредък на договарянията “, съобщи Силва. Той напомни думите на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, декларирал, че само „ знамение “ може да отприщи договарянията преди октомври.
„ Не се отправям към тези въпроси от религиозна позиция, само че не считам, че ще имаме напредък преди идната среща на високо ниво “, уточни министърът. Той уточни, че цел на страната му на договарянията е да се обезпечат правата на европейските жители, обитаващи Англия. Допълнително той добави, че се надява напредък да бъде маркиран на по-следващата планувана среща на високо ниво на Европейски Съюз през декември.
„ Веднъж, откакто договарянията преминат на последваща фаза, Португалия има ясни цели – правата на жителите, съдействието в защитата и сигурността, битката против тероризма, както и бъдещите връзки, колкото се може по-близки “, добави Силва.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР