Лисабон е един от най-красивите европейски градове. Комбинацията от културното

...
Лисабон е един от най-красивите европейски градове. Комбинацията от културното
Коментари Харесай

Любопитни факти за Лисабон, които сигурно не знаете

Лисабон е един от най-красивите европейски градове. Комбинацията от културното завещание на арабите и европейското развиване на страната по-късно се срещат в една чудесна симбиоза. Градът е извънредно хубав и е една от дестинациите, които нямам самообладание да посетя още веднъж при първа опция. В тази публикация ще си приказваме за забавни обстоятелства към Лисабон. Нека не забравяме, че в Ещорил (съвсем наоколо до португалската столица) се намира и именитото казино, което е въодушевило филмите за Джеймс Бонд. 
Няколко любопитни обстоятелството за Лисабон, които може би (не)знаете:
• Само пет души в света знаят рецептата на Pastel de Belém, истинската рецепта на Pastel de Nata. Рецептата се помни и в никакъв случай не е записвана. Тези пет индивида не пътуват дружно с еднакъв аероплан или в една и съща кола. 
• Емблематичните жълти трамваи на Лисабон стартират да се движат през 1873 година като първоначално са се наричали " американос ".
• Кулата Белем е една от архитектурните забележителности на града и обект на ЮНЕСКО. Построена е през XVI-ти век като военно барикада и знак на могъществото на Португалия по времето на Великите географски открития. Малко прочут факт е, че през XIX-ти век е употребена като политически затвор.
 Най-добрите плажове към Лисабон (ВИДЕО) Най-добрите плажове към Лисабон (ВИДЕО)
Португалската столица Лисабон е един от най-интересните, изпълнени с история и места за развлечение градове в Европа. Богатата му култур...

• Църквата Санта Егнасия (днес Panteão Nacional) се смята за най-дълго строената черква. Проклятия, мъртви архитекти и всевъзможни странни и не толкоз странни спънки проточват построяването й съвсем три века. Строежът стартира през 1681 година и приключва едвам през 1966 година
• Най-старата настояща книжарница в света, Livraria Bertrand, се намира в Лисабон. Открита е през 1732 година Една от най-малките книжарници в света, Livraria do Simão, също се намира в Лисабон. Твърди се, че в нея на повърхност от към 3 кв. м. са събрани близо 4000 книги. Дали може да побере и клиенти? Не мога да кажа сигурно – нито един път не я видях отворена.
• Най-дългият мост в Европа се намира в Лисабон. Мостът Васко да Гама е дълъг 17 км. В книгата за върховете на Гинес е вписана вечеря, на която са участвали 15 000 души. Вечерята се е състояла на моста при откриването му през 1998 г

Още от ЛЮБОПИТНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР