Липсващите на пазара лекарства са 340, те обхващат всички терапевтични

...
Липсващите на пазара лекарства са 340, те обхващат всички терапевтични
Коментари Харесай

340 лекарства липсват в аптеките |

Липсващите на пазара медикаменти са 340, те обгръщат всички лечебни групи , разгласи Николай Костов от Асоциацията на притежателите на аптеки пред Нова тв.

Някои от тях са предопределени за лечения на деца. Става въпрос за „ Вентолин ” - разтвор за инхалации, както и „ Пулмикорт ”. Те са в периодическа липса от началото на годината до момента. През декември фармацевти, педиатри и родители алармират за неналичието им в аптечната мрежа.

" Отдавна липсват. Въпреки че е алармирано неведнъж, казусът си стои и той е единствено показателен. Има още доста медикаменти, които липсват. Има лист, който се генерира всяка седмица. В него са вписани 340 медикамента, обхващащи всички лечебни групи ", уточни Костов.

Специално при „ Вентолин ” и „ Пулмикорт ” той изясни, че неналичието се дължи на увеличеното търсене поради ковид. При другите  аргументите са най-различни - постоянно е реекспортът, разяснява Костов.

За противогрипните ваксини експертът посочи, че към момента има останали количества, както и че към момента не е късно да се имунизираме.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР