Липсата на опит при младите шофьори е сред основните причини

...
Липсата на опит при младите шофьори е сред основните причини
Коментари Харесай

Неопитни шофьори и висока скорост са основните причини за катастрофи

Липсата на опит при младите водачи е измежду главните аргументи за произшествия, изключително в композиция с несъобразена скорост. Зачестилите произшествия по пътищата в последните седмици станаха причина и за по-строг надзор от пътната полиция. Следи се за съблюдаване на рестриктивните мерки за скорост и на ограниченията за сигурност при пътешестване - потребление на колани и столчета за деца. В секторите с натоварен трафик по автомагистралите са ситуирани в допълнение патрули, засилен е и контролът по Черноморието.

При една от инспекциите на столичен бул. служителите на реда глобяват семейство, което транспортира детето си без да употребява предпазно столче.

В рамките на няколко дни служителите на реда са записали над 20 000 нарушавания на пътя в цялата страна. Близо половината от тях са свързани с превишена скорост. 75 са тежките произшествия, ранените са 89, а починалите 12.

Анализът на данните демонстрира, че все по-често в тежките произшествия вземат участие млади водачи.

Главен контрольор Калоян Драганов, " Пътна полиция " ГДНП: Явно би трябвало да се акцентира на квалификацията на водачите. Нямат нужните познания и опит, с цел да излязат в този трафик.


Проблем за водачите тук-там се оказва и неналичието на видимост на пътните знаци. Във Врачанско да вземем за пример няколко произшествия са станали поради гъстата растителност, която е попречила на водачите да се ориентират вярно.
Шофьор: Завчера гледах един знак и се чудих има ли знак, или не. Целият беше закрит от шубраци. Спрях, върнах се да видя, видях, че има знак и продължих. Виждали ли сте техника, която да чисти банкетите и пътя? Не, скоро не съм.
Републиканската пътна мрежа във Врачанско е 650 км. Годишната прехрана за пътно поддържане е по 1000 лв. на км. С тези пари от управлението на регионалното пътно ръководство вземат решение какви действия би трябвало да се правят - от кърпенето на дупки до снегопочистването и подрязването на треви и шубраци около пътищата. От управлението твърдят, че със лични сили съумяват да се погрижат тревите да бъдат почистени най-малко към значимите знаци.
Главен контрольор Калоян Драганов, " Пътна полиция " ГДНП: Установяваме тези сектори. Изготвяме разпоредителни писма. По най-бързия метод да се отстранят неизправностите и да се усъвършенства видимостта.
От Пътна полиция обявиха, че са разпоредени и инспекции по отношение на огражденията, които защищават от излизане на животни на пътя. Оттам признаха, че тук-там такива липсват или пък са разрушени изцяло.

 Двама младежи починаха след конфликт с камион Двама младежи починаха след конфликт с камион
Друга тежка злополука обаче приключи съдбовно за двама младежи. Малко след 23 часа нощес, по пътя Димитровград- Хасково момиче и момче на 20 години заг...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР