Липсата на квалифицирани кадри ще бъде един от основните проблеми

...
Липсата на квалифицирани кадри ще бъде един от основните проблеми
Коментари Харесай

Експерт прогнозира глад за кадри във Варна

Липсата на квалифицирани фрагменти ще бъде един от главните проблеми пред локалния бизнес през новата година. Вече е привършен всевъзможен запас от експерти, нужни за разнообразни сфери на работа, счита Иван Табаков – ръководител на Варненската търговско-индустриална камара. По негови думи Бюрото по труда не може да отговори на потребностите на бизнеса и да даде нужните чиновници.

Табаков е на мнение, че и през тази година заплатите ще продължат да порастват като размер, с цел да бъдат подтиквани положителните фрагменти.

Повишаването на минималното работно заплащане е позитивна стъпка, в случай че се преглежда като обществен феномен, разяснява той. То обаче оказва въздействие върху работодатели, които не са в положително финансово положение и за множеството от тях е компликация.

През последните години във Варна няма необикновен напор от вложители поради не положителната инфраструктура, твърди Табаков. Според него концепцията за създаване на втора индустриална зона на Острова е добра.

„ Създаването на една такава индустриална зона с подобаваща инфраструктура би привлякло вложители освен от страната, само че и от чужбина ”, разяснява той.

Годината ще бъде сполучлива най-много за селското стопанство, предвижда ръководителят на Търговско-индустриалната камара във Варна. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР