Липсата на експертиза в социалната сфера в ПГ на ИТН

...
Липсата на експертиза в социалната сфера в ПГ на ИТН
Коментари Харесай

Гьоков видя изкуствен скандал, ИТН повдигали въпроса в ущърб на БСП

„ Липсата на експертиза в обществената сфера в ПГ на Има Такъв Народ ги кара да вършат такива популистки оферти “, допусна общественият министър
„ Това е неестествен скандал, в ущърб на Българска социалистическа партия е издигнат този въпрос. Българска социалистическа партия е партия поредна в политиките си, в това число за хората с увреждания. Винаги е заставала на страната на хората и когато се каже от трибуната на Народното събрание или от трибунка в Народното събрание, че Българска социалистическа партия е срещу Закона за персоналната помощ изобщо няма по какъв начин да се разяснява това, с изключение на като популизъм, тъй като Законът за персоналната помощ е реалност от 2018 година и е гласуван и признат с решителната поддръжка на гласовете на Българска социалистическа партия и гледище на Българска социалистическа партия за влизане на този закон за разглеждане “. Така министърът на труда и обществената политика в оставка Георги Гьоков разяснява разразилият по-рано през днешния ден скандал сред „ ИТН “ и Българска социалистическа партия във връзка със Закона за персоналната помощ. От партията на Слави Трифонов настояха той да влезе в дневния ред на Народното събрание за тази седмица, само че това не се случи, защото от Българска социалистическа партия не поддържаха предлагането.

„ Сега „ ИТН “ вкарват някакъв законопроект за изменение и допълнение на Закона за персоналната помощ. Аз поздравявам сътрудниците, които са дали своят вот срещу включването му в дневния ред, тъй като този закон не е минал през публично разискване, не е минал в случай че щете през Националния съвет на хората с увреждания, да се дадат мнения, не е минал през Националния съвет за тристранно съдействие, с цел да се вземе мнението на всички, които ги касае “, изясни Гьоков.

Той уточни, че Българска социалистическа партия в негово лице като министър на труда и обществената политика е планувало с бюджета за 2022 година повече от 300 милиона за хората с увреждания, от които близо 250 милиона са отишли тъкмо в поддръжка на персоналната помощ.

„ И най-малкото е цинизъм, когато се упреква Българска социалистическа партия в отвращение да беседва по този законопроект. Може би неналичието на експертиза в обществената сфера в парламентарната група на „ ИТН “ ги кара да вършат такива популистки оферти “, допусна министърът в оставка.

„ Ние би трябвало да обсъдим в действителност, в случай че има някакви проблеми в Закона за персоналната помощ и претенции на част от хората с увреждания в тази посока, само че да се мине по процедурите, по естествения ред и тогава да се взимат решения от Народното събрание, тъй като народните представители не би трябвало да взимат прочувствени решения, а на база на експертни оценки, мнения, планове на финансови средства и така нататък “, безапелационен бе Гьоков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР