Липсата на достатъчно сън може да изиграе лоша шега и

...
Липсата на достатъчно сън може да изиграе лоша шега и
Коментари Харесай

Защо недоспиването ни прави агресивни?

Липсата на задоволително сън може да изиграе неприятна смешка и като се изключи че няма да се чувствате работоспособни, тя може да провокира също по този начин и пристъпи на безпричинна експанзия.

Човешкият мозък, който е лишен от нужното време сън, през който се възвръща, сервира на притежателя си неприятни изненади.

Сред тях е качването на килограми, преждевременното остаряване, нарушаването на обмяната на веществата, разнообразни хронични болести.

 Събуждане

Здравословният сън продължава осем часа. Но с цел да се оправи човек с всичките си отговорности, постоянно краде от часовете за съня си. Често хората не осъзнават, че неналичието на задоволително сън се крие в множеството им неприятности и неуспехи.

Мозъкът се изморява след дълги часове на работа. Заради това при липса на задоволително сън за възобновяване му се появяват признаци на намалена централизация на вниманието.

Липсата на задоволително централизация може да се окаже деструктивна за хора, чиято работа е обвързвана с непрекъснато повтарящи се дейности. Това се отразява също по този начин и на шофирането.

Липсата на задоволително сън е причина за непрекъснато главоболие, което може да се трансформира и в тежка мигрена. Болката е съсредоточена в горната част на главата, минава региона на шията и даже може да се спусне към гръбнака.

 Недоспиване

Главоболието, неналичието на централизация и зародилото поради недоспиването неоснователно неспокойствие стават причина и за безпричинни прояви на експанзия от страна на недоспалия човек.

Когато не сте се наспали и мозъкът не е отпочинал задоволително, всичко ви нервира и най-малката забележка от страна на някого е в положение да отприщи мощна експанзия от ваша страна.

Това може да се отрази и върху хората, които обичате, и откакто пристъпът премине, ще се чудите за какво сте им се нахвърлили, без на процедура да има сериозна причина за това. Отговорът е явен – повода е в това, че не сте се наспали както би трябвало.

Освен че провокира пристъпи на безпричинна експанзия, недоспиването може също по този начин да провокира мощен яд, липса на интерес към каквото и да е, депресивни положения и даже податливост към самоубийство.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР