Липсата на блясък на косъма е един от най-честите проблеми,

...
Липсата на блясък на косъма е един от най-честите проблеми,
Коментари Харесай

Как да запазиш блясъка на косата си

Липсата на искра на косъма е един от най-честите проблеми, с които се сблъскват множеството дами. Това е проблем, който е директно обвързван с физическото положение на косата.

Когато повърхността на косъма не е гладка, той не отразява светлината отмерено.
Химически процеси като боядисването и къдренето, честото сушене със сешоар, несъразмерната приложимост на стилизанти или недоброто изплакване на шампоани, балсами и маски са главните аргументи за нарушение на структурата на косъма.

Съвети за блестяща коса:

• Избягвай “твърдата ” вода, която съдържа прекомерно огромно количество калций и прави косъма недодялан и без искра. Ако смяташ, че водата в твоя регион е такава, монтирай специфичен филтър за вода.
• Никога не търкай косата си с забрадка. Триенето отваря косъма и това основава проблеми, тъй че е по-добре да завиеш косата с хавлиена забрадка, която ще всмуква водата.
• Внимавай по какъв начин сушиш косата си със сешоар. Правилното придвижване, с цел да „ затвориш “ косъма е както фризъорът ви го прави: от върховете към краищата, с парещ въздух и бързи придвижвания, с цел да не се изгори косата, а още по-добре е да завършиш сушенето със леден въздух.
• Използвай примес от вода и 1/2 чаша оцет при последното изплакване на косата. Това ще отстрани остатъците от шампоан и еликсир. Също по този начин избягвай доста горещата вода за измиване на косата и я изплаквай с хладка.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР