Лионел Меси ще напусне френския шампион Пари Сен Жермен две

...
Лионел Меси ще напусне френския шампион Пари Сен Жермен две
Коментари Харесай

Лионел Меси напуска Пари Сен Жермен

Лионел Меси ще напусне френския първенец " Пари Сен Жермен " две години откакто се причисли към клуба.

Това разгласи основният треньор Кристоф Галтер в четвъртък.

Договорът на Меси приключваше през лятото на 2023 година, а подозренията за престоя му в Париж се ускориха, откакто стана ясно, че има предложение да се реалокира в Саудитска Арабия.

" Имах привилегията да бъда треньор на най-хубавия състезател в историята на футбола. Това ще е последният му мач на " Парк де пренс " и се надявам, че ще получи най-топло посрещане ", споделя още Галтер на конференция във връзка идния мач в събота против Клермон.

Меси се причисли към френския отбор през 2021 година, откакто постави завършек на 21-годишния си интервал в " Барселона " поради финансовите проблеми на каталунците.

Заедно с Мбапе и Неймар той оказа помощ на тима да завоюва шампионските трофеи през 2021/2022 и 2022/2023 година

Звездният екип на ПСЖ обаче се оказваше некадърен да премине най-ниската фаза на финалите в Шампионската лига в последните два сезона.

През декември 2022 година Меси означи още едно достижение - успеха на Аржентина на Световното състезание по футбол в Катар, което прибави най-важния трофей към заслугите му като състезател.

Меси е притежател на 7 награди " Златна топка " и беше разгласен за най-хубав футболист на годината на премиите на ФИФА през февруари.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР