Лионел Меси получи отличието за Спортист №1 за 2022 г.

...
Лионел Меси получи отличието за Спортист №1 за 2022 г.
Коментари Харесай

Лео Меси със спортен Оскар

Лионел Меси получи оценката за Спортист №1 за 2022 година Анкетата е на Световната академия " Лауреус " и е известна като състезателен " Оскар ". Великият футболист взе наградата, откакто изведе Аржентина до международната купа в Катар. Той победи съотборника си в ПСЖ Килиан Мбапе, двукратния първенец във Формула 1 Макс Верстапен (Нид), международния рекордьор на пастирски скок Арманд Дуплантис (Шв), тенисиста Рафаел Надал (Исп) и баскетболиста Стеф Къри (САЩ).
Номер 1 при дамите е двукратната международна и петкратна европейска шампионка по лека атлетика Шели-Ан Фрейзър-Прайс (Ям).
" Гледах имената на невероятните митове, които са спечелили премията преди мен: Шумахер, Уудс, Надал, Федерер, Болт, Хамилтън, Джокович... Наистина невероятна компания и за мен е неповторима чест да съм част от нея ", сподели Меси. Той взе наградата и през 2020 година
Тенисистът Карлос Алкарас, който завоюва US Open 2022 и се изкачи до №1 в класацията на АТП, взе статуетка за " Пробив на годината ".
Кристиан Ериксен, който се възвърне от сърдечен удар, получен на Европейското състезание през 2021 година, с цел да се завърне във футбола във Висшата лига с Брентфорд и по-късно с Манчестър Юнайтед, преди да играе и на Световното състезание с Дания, получи премията за " Завръщане на годината ".
Най-отличаваният състезател с пет наградата е Роджър Федерер (Швейц).>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР