Лион довърши започнатото и успя да елиминира Порто на 1/8-финала

...
Лион довърши започнатото и успя да елиминира Порто на 1/8-финала
Коментари Харесай

Равенство в реванша бе достатъчно на Лион да елиминира Порто

Лион довърши започнатото и съумя да отстрани Порто на 1/8-финала в Лига Европа. Реваншът сред двата отбора във Франция приключи при резултат 1:1, само че това бе изцяло задоволително на " Хлапетата ", с цел да намерят място на 1/4-финала, откакто преди този момент бяха спечелили с 1:0 първата среща на " До Драгао " преди седмица.

Лион откри резултата в 13-ата минута. Тогава Муса Дембеле получи извеждащ пас, съумя да се пребори с директния си надзирател и да плъзне топката около плонжа на вратаря за 1:0.

Порто обаче съумя да възвърне равенството в 27-ата минута, когато след центриране в наказателното поле Пепе Акино със страховит шут от воле не остави шансове на вратаря за 1:1.

Срещата бе много динамична, като и двата тима имаха совите положения, като за домакините на два пъти Дембеле можеше да означи втори гол, само че един път от близко стреля с глава над вртата, а по-късно негов отдалечен шут бе избавен от вратаря.

За гостите пък най-хубавото състояние бе за бранителя Пепе, който в един миг се бе присъединил в предни позиции и насочи страховит изстрел, който безусловно облиза гредата.

В добавеното време домакините изпуснаха успеха, откакто първо Пакета очи в очи с вратаря не съумя да означи, а при добавката двама играчи на " Хлапетата " си попречиха да вкарат в опразнената врата.

В последна сметка мачът приключи без победител, само че това бе добра вест за Лион, който продължава към 1/4-финалите, до момента в който Порто се сбогува с шампионата още на тази ранна фаза.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР