Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров разказа как е

...
Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров разказа как е
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦСКА скочи на играчи, треньори и легенди

Бившият изпълнителен шеф на ЦСКА Александър Тодоров описа по какъв начин е преговарял с някогашни футболисти, треньори и митове на " алените ", с цел да избави лиценза на клуба. Той приказва в подкаста ТikiTalks+.

" Имах 47 вътрешни каузи, множеството трудово-правни, и 22 интернационалните. Смятайте какъв брой проблема трябваше да преглеждам дневно, да приказвам и предоговарям. С една огромна част успяхме.

Ето - един Мораеш. Такива митове чувам от почитателите, че той надали не умирал за ЦСКА. Когато започнах да договарям с него за средствата, той сподели: " Ей там е юристът ми ". По контракт трябваше да получи някакъв % от прехвърлянето му в Шахтьор. Казах му, че мога да му дам някакви средства и го апелирам да махнем големите начислени лихви. И да предоговорим във времето малко по малко да му изплащаме парите, тъй като нямаме такива големи суми. Той сподели: " Не ме интересува! Там е юристът ми, разбирайте се с него. Въобще не ме занимавайте, желая си парите. С лихвите до стотинка ". Това е.

Той беше последният човек, с който съумях да се договоря, с цел да спася лиценза. Това е 2014 година С доста хора имахме проблеми. В интерес на истината множеството български футболисти влизаха в състояние и се разбирахме - за сумите, които желаеха да получат. Но чужденците - парадокс. Даже не желаеха да беседваме - пращаха ме към сътрудник, юрист и така нататък Довиждане.

С Павел Дочев също имахме дълги договаряния, и с неговите юристи. В последна сметка всичко му изплатихме на Павел Дочев. Той не знам какъв брой време беше треньор - за два-три месеца, само че си искаше всички неустойки по контракта, както и лихвите по неустойките. Мисля, че договорът му беше подписан с немски паспорт, да. На Стойчо Младенов изплатихме каквото имаше да се изплаща.

Да не приказваме дори и за легендите. Паро Никодимов и другите също пуснаха да си желаят парите в Лицензионната комисия и така нататък Въобще доста малко бяха хората, които икономисаха нещо на ЦСКА. Въпреки че апелът ми беше дайте да спасим клуба. Ако легендите и футболистите, на които ЦСКА е дал трамплина към огромния футбол, не проявят това предпочитание, кой да го прояви... ", приключи някогашният началник на " алените ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР