Линда Марачини, лекар по семейна медицина в Южен Маями, Флорида,

...
Линда Марачини, лекар по семейна медицина в Южен Маями, Флорида,
Коментари Харесай

Лекари в САЩ започват да отказват да се занимават с неваксинирани

Линда Марачини, доктор по фамилна медицина в Южен Маями, Флорида, е изтощена от пациенти, които отхвърлят да се имунизират, заплашват себе си и всички, с които влизат в контакт ⁠ - по тази причина им сложи ултиматум: Ваксинирайте се или намерете различен доктор за първична помощ. Марачини изпрати писмо до пациентите си предишния месец, в което ги осведоми, че защото Администрацията по храните и медикаментите е одобрила изцяло имунизацията Pfizer, тя към този момент няма да преглежда неимунизирани , написа Yahoo news.

" Това е незабавен случай за публичното здраве - здравето на обществото има приоритет пред правата на всеки обособен субект в тази обстановка ", написа Марачини в писмото, съгласно NBC Маями. " Изглежда, че липсва безкористност и угриженост за тежестта върху здравето и благосъстоянието на нашето общество. "

Марачини не е сама . През миналия месец, защото Делта разновидността на COVID-19 се популяризира в цялата страна, доктор от Алабама също сподели, че няма да лекува неимунизирани .

Това решение провокира отрицателна реакция в медицински среди, като доста критици споделят, че лекарите не би трябвало да избират кого да лекуват .

" Трябва да намерим способи да се грижим за хората, даже и да не сме съгласни с техните дейности ", споделя д -р Джонатан Морено, професор по здравна нравственос в Университета на Пенсилвания, пред Yahoo News.

Но тази отговорност би трябвало да бъде уравновесена с нуждата да се защитят техните най-уязвими пациенти . Марачини има вяра, че като изисква всички свои пациенти да бъдат имунизирани, тя понижава шанса нейните имунокомпрометирани пациенти да бъдат застрашени от тези, които не са получили имунизацията. За дългогодишни пациенти на Марчини, които не са намерили нов доктор, тя сподели пред Newsweek, че ще продължи да дава съвещания отдалечено, до момента в който не си намерят.

64% % от общото население на Съединени американски щати е с най-малко една доза ваксина COVID-19, съгласно данни на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите, а над 182 милиона американци са изцяло имунизирани .

И въпреки всичко доста хора, изключително в селските региони и регионите с болшинство на малцинствата, остават скептични към имунизациите, макар тяхната успеваемост .

Като цяло повече от 680 000 американци са умряли от COVID-19 от началото на пандемията, а 1500 американци не престават да умират всеки ден, съгласно CDC. Нарастващият брой смъртни случаи остави доста медицински експерти разочаровани, а други изтощени от тези, които остават неимунизирани .

Друг доктор от болничното заведение за диагностика в Мобил, Алабама, доктор Джейсън Валентин, разгласява известие във Фейсбук, изразяващо сходно възприятие предишния месец: отвод да гледа по какъв начин хората умират от " предотвратима болест ".

" Все още нямаме отлични лекувания за тежко заболяване, само че имаме страхотна профилактика с ваксини ", написа той в писмо, оповестено онлайн, съгласно Washington Post. " За страдание, доста от тях са отказали имунизацията, а някои в последна сметка са тежко заболели или мъртви . Не мога и няма да принудя никого да вземе имунизацията , само че също по този начин не мога да продължа да следя пациентите си да страдат и да умират от болест, която може да бъде предотвратена. "

Лекарите, които отхвърлят да лекуват неимунизираните, са в щатитет с неприятни огнища на COVID-19 . През последните седмици в Алабама се следи забележителен спад в хоспитализацията от COVID-19 в целия щат, само че съгласно държавния здравен чиновник доктор Скот Харис спадът може отчасти да се дължи на " в действителност висок % " на ежедневните смъртни случаи. С население от малко под 5 милиона, Алабама е приблизително със 135 смъртни случая от Коронавирус дневно , трагичен скок от 324% през последните 14 дни.

" Все още имаме повече пациенти, нуждаещи се от сериозни грижи, в сравнение с кревати ", сподели Харис. " По-добре е, в сравнение с беше, само че въпреки всичко значи, че нямаме налични кревати за интензивно лекуване в Алабама. Това е проблем за хората с заболявания, които не са Коронавирус . "

Марачини и Валентин не са единствените, които се чудят дали хората, които решат да претоварят здравните услуги и лечебните заведения посредством отвод от имунизация, би трябвало да бъдат деприоритизирани в здравната система .

Изтекла записка от съпредседателя на Работната група за насоки за всеобщи сериозни грижи в Северен Тексас, доброволческа група, която от време на време актуализира медицинските насоки за лечебните заведения в района, също показва, че работната група обмисля дали да вземе поради статуса с имунизация, когато взема решение който получава легло в отделението за интензивно лекуване . Оттогава това решение е анулирано.

Въпреки че е законно лекарите да спрат да посещават пациент по някаква причина, която не нарушава законите против дискриминирането въз основа на раса и пол, стандартите за здравна нравственос могат да надвишават буквата на закона.

Според Морено законът не е ефикасен барометър за положително и зло в здравната област, тъй като няма съвършени насоки във всяка обстановка. Той означи, че в края на 80-те години на предишния век, по време на епидемията от СПИН, някои лекари отхвърлят грижи за пациенти - които са по -склонни да бъдат гей, чернокожи или да принадлежат към друга маргинализирана група.

" Това е доста рисково ", сподели Морено. " След като здравната специалност стартира да взема решение и избира за кого може да се грижи и за кого не по някаква причина, ние сме в в действителност неприятно състояние . "

" Основите на медицината изискват лекарите да се грижат за пациентите ", добави той. " Ако престанат да вършат това, значи в действителност нямаме специалност . "

Медицинският помощник доктор Кавита Пател, доктор по първична здравна помощ във Вашингтон , която също служи като помощник по здравна политика в Института Брукингс, споделя, че въпреки да не е съгласна да не лекува неимунизираните, тя доста добре схваща лекарите, които отхвърлят .

" Не упреквам здравните експерти, които се усещат по този метод, тъй като мисля, че това е самозапазване ", сподели Пател пред Yahoo News. " Те се поругавани... и са разочаровани и изтощени . Има три ваксини и хората съзнателно не ги одобряват . "

" Когато кажете Не за никого, това основава необикновен честен в надолнище ", сподели тя. " Не мисля, че лекарите би трябвало да вкарват това .... Медицината е по едно и също време изкуство и просвета, само че също по този начин е необикновено ясно, че е справедлива . "

Вече е нормална процедура някои лекари да отхвърлят лекуване на деца, които нямат детски ваксини . Проучване на Университета на Колорадо от 2020 година откри, че повече от 50 % от педиатричните кабинети имат политика, която отхвърля фамилии, които не имунизират децата си .

Морено счита, че това е целесъобразно, само че твърди, че е друго от отхвърли да се лекуват неимунизираните от COVID-19 .

" Предполагам, че тези педиатри се считат за покровители на децата и не желаят да видят пациентите си да се разболеят от елементарно предотвратима и сериозна болест ", сподели той. " И, несъмнено, неналичието на нормалните детски ваксини може да изолира децата от учебно заведение и други действия . Мисля също, че педиатрите се тормозят, че имуносупресираните деца могат да получат заболявания като морбили в кабинетите си от други деца, които не са били имунизирани.

С изключение на отбраната на децата от рисковите решения на родителите им, тези аргументи не се разграничават от тези, дадени от лекари, които няма да лекуват хора, които отхвърлят имунизацията COVID-19 : Те не желаят пациентите им да умират от болест, която може да бъде предотвратена и те желаят да защитят имуносупресираните. Все повече действия, учебни заведения, пътуванията и други обществени действия изискват имунизация и против COVID-19.

Неотдавнашно изследване на CNBC/Change Research сподели, че от 29% от неимунизираните американци 83% в никакъв случай не възнамеряват да получат ваксина против COVID-19 , значително въз основа на недоверието към държавното управление и страховете от странични резултати на имунизацията, които са доста повишени или даже измислени в онлайн акции за дезинформация .

За доктор Алиса Бургарт, биоетик и педиатричен анестезиолог от Станфордския университет , когато става въпрос за здравни експерти, които вземат решение дали да лекуват неимунизираните, не всичко, което се усеща като вярно, в действителност е положително. " Мисля, че значимото нещо, което би трябвало да се признае, е, че от време на време нещо може да се усеща като вярно, само че в действителност е морално неправилно ".

Повече от година откакто здравните служащи на Съединени американски щати на фронтовата линия против COVID-19 бяха поздравени като герои с ръкопляскания от прозорци и балкони, на някои в този момент им се дава паник бутони при положение на нахлуване , преди да излязат на обществено място от боязън на тормоз, написа АП.

В цялата страна лекарите и медицинските сестри се сблъскват с неприязън, закани и принуждение от страна на пациенти , гневни поради разпоредбите за сигурност, предопределени да предпазят всички.

" Сега сме унизени и ни осмиват за това, което се опитваме да създадем, което е просто потискащо и разочароващо ", разяснява доктор Стю Кофман, доктор от незабавното поделение в Далас.

Медицинският център Кокс в Брансън в Мисури стартира да дава паник бутони на 400 медицински сестри и други чиновници , откакто набези годишно се утроиха сред 2019 и 2020 година на 123, сподели говорителка. Една здравна сестра трябваше да получи рентгенова фотография на рамото си след офанзива. " Толкова доста медицински сестри споделят: Това е единствено част от работата, само че не, това не е част от работата. "

Някои лечебни заведения са лимитирали броя на обществените входове . В Айдахо медицинските сестри се опасяват да отидат до магазина за хранителни артикули .

Лекари и медицински сестри в болница Coeur d`Alene, Айдахо, бяха упрекнати в ликвидиране на пациенти от наскърбени членове на фамилията, които не имат вяра, че COVID-19 е действителен , сподели представителят на болничното заведение Кейти Бобит. Други са били обект на тормоз и клюки, популяризирани от хора, ядосани от пандемията.

" Нашите здравни служащи съвсем се усещат като ветерани от Виетнам, уплашени да влязат в общността след промяна ", сподели Бобит.

През уикенда на Деня на труда в Колорадо минувач хвърли рискова течност върху здравна сестра, работеща в мобилна ваксинална клиника в предградието на Денвър. Друг човек в пикап се затича и унищожи табели, сложени към палатката на клиниката.

Около 3 от 10 медицински сестри , взели участие в изследване този месец от организация на профсъюзи на медицински сестри в Съединени американски щати, оповестиха за увеличение на насилието .

Мишел Джоунс, здравна сестра в поделение за интензивно лекуване на COVID-19 в Уичита, Канзас, сподели, че пациентите идват уплашени, от време на време няколко от едно и също семейство и постоянно покрай гибелта. Роднините им са ядосани, мислейки, че сестрите и лекарите ги оставят да умрат.

В Съединени американски щати рецесията с COVID-19 накара хората да се държат неприятно един към различен по доста способи .

Няколко души бяха убити при разногласия за маски в магазини и на други публични места . На съвещанията на учебни настоятелства избухнаха свади. По-рано този месец в ресторант в Ню Йорк избухна сборичкване поради условието клиентите да покажат доказателство за имунизация.

Д-р Крис Сампсън , доктор от незабавното поделение в Колумбия, Мисури, сподели, че насилието постоянно е било проблем в незабавното поделение, само че обстановката в този момент съществено се утежнява през последните месеци .

Д-р Ашли Когинс от Регионалния медицински център " Свети Петър " в Хелена, Монтана, сподели, че неотдавна е попитала пациент дали желае да бъде имунизиран. " Той сподели: " F..., не " и аз не попитах повече, тъй като не желая да ме атакуван ", сподели Когинс. " Знаете ли, това е необичайно време в нашия свят и уважението, което сме изпитвали един към различен, уважението, което хората са имали към грижещите се, лекарите и медицинските сестри - го няма и това прави тази работа доста по-трудна. "

Когинс сподели, че пациентът й е споделил, че " желае да удуши президента Байдън " поради имунизациите, което я предиздвикало да смени тематиката. Тя сподели, че защитата в този момент дава отговор за използването на разпоредбите за маски за посетителите на болничното заведение, тъй че медицинските сестри към този момент не би трябвало да споделят на хората да изоставен.

Враждебността затруднява така и така стресиращата работа .

" Мисля, че едно нещо, което видяхме и чухме от доста от нашите хора, е, че е в действителност, в действителност мъчно да идваш на работа всеки ден, когато хората се държат неприятно едни с други ", сподели доктор Кенси Грейвс , доктор от Университетската болница на Юта в Солт Лейк Сити. Ако би трябвало да се биеш с някого за носене на маска или тъй като нямат позволение да посетят някого в болничното заведение по справедливи аргументи , това е стресиращо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР