Линда Фрухвиртова взе участие на WTA 1000 надпреварата в Маями

...
Линда Фрухвиртова взе участие на WTA 1000 надпреварата в Маями
Коментари Харесай

Приказката приключи: Фрухвиртова напуска Маями с гордо вдигната глава

Линда Фрухвиртова взе присъединяване на WTA 1000 конкуренцията в Маями благодарение на " уайлд кард " и сподели, че заслужава изцяло своето място в главната скица на шампионата, откакто записа три следващи триумфа и доближи до осминафиналната фаза. Тази нощ обаче серията на младата тенисистка завърши, тъй като тя нямаше нужните причини да се опълчи на петата сложена Паула Бадоса и отстъпи с 2:6 3:6. Така испанката се класира за четвъртфиналите, където на следващия ден ще премери сили с локалната представителка Джесика Пегула.

16-годишната тенисистка изглеждаше пределно стимулирана на старта, като завоюва откриващото си подаване и след това имаше късмет да поведе с пробив, само че Бадоса сподели темперамент и последователно откри надзор върху срещата, спечелвайки пет следващи гейма. Чехкинята въпреки всичко съумя да вземе още един път сервиса си, единствено че нямаше сили за освен това и сетът отиде в актива на фаворитката.

Тийнейджърката още веднъж потегли стремително в идната част, повеждайки с 2:0 и изглеждаше, че можем да станем очевидци на сериозна борба, но международната номер шест още веднъж отговори със мощна серия и обърна нещата в своя изгода до 5:2. Това пък напълно пречупи съпротивата на Фрухвиртова и тя можеше гордо да одобри провалянето, имайки поради прелестното си показване в хода на конкуренцията.

Paula Badosa advances to her 1st Miami quarterfinal. This is her 3rd quarterfinal of the season.

Only Iga Swiatek has reached more (5).
— WTA Insider (@WTA_insider)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР