Лимоновата напитка е много популярна, особено сред хората, които искат

...
Лимоновата напитка е много популярна, особено сред хората, които искат
Коментари Харесай

Ползите на лимоновата вода за кожата

Лимоновата напитка е доста известна, изключително измежду хората, които желаят да водят здравословен метод на живот. Някои хора пият една чаша, преди да стартират деня си, до момента в който други я употребяват през целия ден. Ползите от лимоновата вода са доста. Оказва се, че тя е потребна и за кожата ни, с изключение на, че забързва метаболизма и ни оказва помощ да отслабнем. Лимоновата вода се бори с доста кожни проблеми- от акне до стареене. Ето по какъв начин лимоновата вода въздейства позитивно на кожата ни:

1. Подпомага производството на колаген

Един от методите, по които лимоновата вода оказва помощ на кожата, е подпомагането на производството на колаген. Колагенът е протеин, който се намира в нашите мускули, кости и кожа и придава разтегливост на кожата. Кожата, богата на колаген, наподобява по-здрава и витална.

2. Бори се с акнето и придава хубав искра

Витамин С може да помогне и в битката против акнето и други неприятни кожни проблеми. Витамин С отстрани бактериите, които предизвикват акне и други кожни проблеми. Лимонът също подкрепя детоксикацията на нашите органи, като по този метод способства за здравословния искра на кожата.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР