Лимонова вода или обикновена хладка вода През последните години информираността

...
Лимонова вода или обикновена хладка вода През последните години информираността
Коментари Харесай

Лимонова вода или обикновена хладка вода да пиете сутрин?

Лимонова вода или елементарна хладка вода

През последните години информираността на хората за здравословния метод на живот се увеличи. На етикетите на много артикули написа, че са органични, здравословни, без глутен и така нататък

Няма да навлизаме в това дали здравите хора би трябвало да заобикалят глутена или дали ГМО са риск за здравето на хората.

Ще се спрем на нещо друго! В морето от информация в интернет (за страдание основният доктор или диетолог за хората в последно време е чичо Гугъл) една от най-експлоатираните тематики е тази за пиенето на лимонова вода заран.

Чиста вода или лимонова вода да пиете заран?
Отговорът на този въпрос е, че НЯМА потребност от лимон. Трябва да пиете елементарна топла вода!

Водата заран, изключително хладката (защото средата в тялото е топла) е чистач за тялото.

Както се къпем външно, по този начин вътрешно се нуждаем от “шнорхел ”, който ще отстрани всички отрови, които сме поели предходния ден, които се настаняват в храносмилателната ни система, черния дроб, бъбреците, червата.

Лимонът е един от най-здравословните цитрусови плодове, цялостен с витамин С, само че се позволява една неточност.

Витамин С е доста значим за имунитета както при възрастни, по този начин и при децата. Препоръчителната дневна доза на витамин С е 1000 мг за възрастни и 500 за децата.

Но най-големият „ минус “ на витамин С е, че той се отделя от организма в границите на час след потреблението му.

Грешката, която хората позволяват е, че мислят, че като изстискат един лимон във водата заран, те завършват с приема на витамин С за деня. Това не е по този начин.

Ето за какво: Защото, първо, в 100 грама лимон се съдържат единствено към 50 мг витамин С (дневните потребности са 1000 mg). Трябва да изядете два кг лимони.

Второто нещо е, че даже да изстискате и да изпиете два кг лимони заран, не сте решили казуса с витамин С, защото след час цялото количество ще се отдели с урината.

Вижте още: Закъснение в менструалния цикъл – 10 аргументи

Така че, в случай че сте решили да приемате натурален витамин С, ще би трябвало да изстисквате по един лимон или портокал на всеки час!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР