Лимоните могат да се използват не само като освежаваща добавка

...
Лимоните могат да се използват не само като освежаваща добавка
Коментари Харесай

Сложете това на нощното шкафче, за да понижите стреса и кръвното налягане

Лимоните могат да се употребяват освен като освежаваща добавка във водата. Случвало ли ви се е да разрежете лимон и да го поставите до леглото си? Може да звучи налудничаво, само че би трябвало да опитате! Разрязването на лимон и слагането му до леглото има доста изгоди за здравето, написа БГНЕС.

Лимоните са едни от най-полезните плодове в природата. Те имат  антибактериални и антивирусни свойства , както и са цялостни с доста хранителни субстанции.

Всеки знае, че лимоните са потребни за нас поради високото наличие на витамин С. Ако поставите парче лимон до леглото си, това ще донесе куп изгоди за здравето ви.

Ароматът на нормално парче лимон на нощното ви шкафче може да окаже въздействие върху напрежението, който изпитвате.   Той има антисептични свойства, които могат да повлияят на душевното ви положение. Стимулира производството на серотонин - хормонът на щастието, регулиращ настроението и също по този начин балансиращ депресията.

Ароматът на лимон ще ви помогне да се отпуснете и да спите по-добре през нощта. Но знаете ли, че лимонът до леглото ви също по този начин контролира тревогата и измененията в настроението? Ароматът на плода обезпечава позитивна атмосфера в стаята.

Всичко, което би трябвало да извършите, е да разрежете един лимон на четири резена и да го поставите върху паница до леглото си. Внимавайте да не откъснете частите изцяло и просто оставете аромата на жълтия плод да свърши своята работа!

Понижаване на кръвното налягане

Приблизително двама от всеки 10 души страдат от високо кръвно налягане. Ако сте един от тях евентуално постоянно изпитвате главоболие, отмалялост, гадене, зной или безпокойствие.

Ако поставите резенчета лимон до леглото си, то през нощта ще вдишвате финия мирис на лимон. Това е в действителност потребно за понижаване на кръвното налягане и за понижаване на холестерола в кръвта. Да, прочетохте вярно! Този елементарен жълт плод фактически може да намали кръвното ви налягане. Определено си заслужава да опитате.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР