Лимитите за продажба на основни храни в Германия доведе до

...
Лимитите за продажба на основни храни в Германия доведе до
Коментари Харесай

Лимитите за продажба на основни храни в Германия доведе до бой с точилка и камъни

Лимитите за продажба на съществени храни в Германия докара до пердах с точилка и камъни в един от магазините в южната част на страната.

Заради войната в Украйна олиото се е трансформирало в същинска находка в Германия. Повечето магазини нямат налични бутилки, а тези, които имат, постановат предели при покупката. В интернет пространството има и разгласи за продажба на олио, като една от тях е за бутилка против 200 евро. Друга сходна стока е брашното – една от веригите магазини лимитира пазаруването му до 4 пакета на клиент, съобщи bTV.

Инфлацията в Германия доближи рекордни стойности за март, като единствено за последната година цените на питателните артикули са се вдигнали с 6%.

Липса на съществени храни и във Англия и Италия

Във Англия към момента няма изчезнали артикули по рафтовете на магазините, само че войната в Украйна въздейства на пазара по индиректен път. Цената на торовете за земеделието е скочила от 200 паунда на 1000 паунда за звук тор. Цената на млякото също се е повишила.

В Италия празни лавици има съвсем на всички места. По супермаркетите са изчерпани олиото, брашното, макаронените произведения и пастата.

Към момента няма интервенция на държавното управление в ограничение на покупките, само че доста магазини постановиха предели за извършване на покупки. Консумацията на олио с генезис Украйна е 65% от общото ползване в цяла Италия, а доста от производителите на паста употребяват единствено украинска твърда пшеница. Най-голямо нарастване има в цените на олиото, пресните зеленчуци и тестените произведения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР