Лили Иванова ще прибере около 950 000 лв. за трите

...
Лили Иванова ще прибере около 950 000 лв. за трите
Коментари Харесай

Лили купува имение в Гърция с милиона от концертите в НДК

Лили Иванова ще прибере към 950 000 лева за трите си следващи концерта в зала 1 на НДК, показна елементарна сметка от разпродадените общо 12 600 билета. Заради финансовия берекет певицата е отказала редица предложения за частни празненства около новогодишните празници. Засега се е отказала от коледен концерт, какъвто вършат множеството й сътрудници, научи HotArena.

Легендата ще влага извоюваното в красива къща в Гърция. Звездата си е харесала ужасно имение покрай Солун, което коства 390 000 евро. Тя е капарирала парцела със сумата от 20 000 евро още през лятото и е дала обещание да завърши договорката до края на годината. Къщата е на 4 часа път от София, двуегажна, огромна е 260 квадрата, има голям двор и изтънчен басейн. Тя е хем до брега на морето, хем в подножието на планината. Най-важното е, че е изцяло скрита от погледите на близките,пише " Уикенд ".

„ Лили е към този момент на години, има потребност от по-топъл климат през зимата. Решила е през студените месеци – декември, януари и февруари, да стои в Гърция. Къщата е огромна, там ще си оборудва и студио, ще посреща и другари ”, разкриха хора от най-близкото й обграждане. Нито славата, нито парите могат да спасят човек от старостта. Лили от дълго време не е първа младост, а с всяка последваща година болежките й се множат. 79-годишната прима на родната сцена освен, че не се отхвърля от сцената, само че и всяка последваща изява се оказва още по-голямо предизвикателство за нея. Причината – с напредването на годините паметта от ден на ден й изневерява. Това обаче се оказва сериозна спънка за Лили, която не помни текстовете на безконечните си шлагери, които пее от няколко десетилетия. С напредването на EHK-то зрението на певицата също я предало, по тази причина текстовете на песните й са записани с големи букви върху партитурата пред нея. От ноти нямала потребност, защото не можела да ги „ чете ”.

И все пак, с трите си грандиозни концерта в зала 1 на НДК на 25, 26 и 27 октомври при изцяло разпродадени места, Вечната Амбър постави в дребния си джоб всичките си сътрудници.Трите следващи спекткъла бяха кулминационната точка на националното турне на Лили, а с изключение на най-големите си и обичани шлагери, тя изпя и 3 нови песни – „ Мигът и любовта ”, „ Бурната река ” и „ Главна роля ”.

Въпреки проблемите с паметта и свръхнатоварването от трите следващи концерта, Лили сподели съвършена форма. Макар че гони 80-те, в продължение на 2 часа тя подскача като тийнейджърка на по-енергичните си шлагери. Истински възторг Вечната Амбър провокира у публиката с финалната ария „ Свири, щурче ”, а подскоците на Лили, макар 2-часовата й отмалялост, подвигнаха на крайници цялата зала. Тя приключи концертите си с финално обращение към почитателите си в залата: „ Да знаете нещо от мен, Лили Иванова ви то споделя: без вас нищо не става, никакви концерти, нищо. Вие сте в основната роля! ”.
Проблемите с паметта лъснаха най-силно по време на втората вечер от трисерийния й рецитал. След всяка изпята ария Лили представяше създателите на текста, музиката и аранжимента. На 26-и октомври вечерта певицата направи занимателен гаф, който разсмя публиката в залата. Лили изпя „ Невероятно ” и разгласи, че текстът е на Волен Николаев, а музиката – на Тодор Живков.Кубратската легенда осъзна грешката си едвам, когато феновете й започнаха да се смеят. Лили също се разсмя и побърза да се поправи, че музиката е на Тодор Филков. „ Боже, какво приказвам?! Ах, Тоше, извинявай! Това даже не съм го мислила ”, изясни певицата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР