Лила Вариско, 5-годишно момиче от Уестпорт, Масачузетс, се отдаде на

...
Лила Вариско, 5-годишно момиче от Уестпорт, Масачузетс, се отдаде на
Коментари Харесай

5-годишно момиче похарчи $4000, докато “играе“ на телефона на майка си

Лила Вариско, 5-годишно момиче от Уестпорт, Масачузетс, се отдаде на цифрово извършване на покупки, трупайки сметка от хиляди долари, до момента в който „ си играла “ на мобилния телефон на майка си.

Джесика Нунес, майката на момичето, споделя пред People, че е била „ зашеметена “, когато ненадейно е видяла да идват потвърждения за доставка на играчки и други аксесоари от Amazon.

„ Когато отворих имейла, потвърждаващ „ пратката за доставка “, първичната ми мисъл беше, че това е спам имейл “, споделя Нунес. „ Бях зашеметена, когато отворих акаунта си в Amazon и разбрах, че Лила е направила покупките. “

Превъртайки надолу през хронологията на поръчките си, Нунес видяла селекциите на щерка си: 10 велосипеда с детски размери, джип играчка и 10 чифта ботуши за каубойки.

Лила, която не може да чете или написа (поне доколкото е известно на майка й), направила покупкиза 4000 $.



Снимка: Джесика Нунес

Що се отнася до това, което е въодушевило извършването на покупки, Нунес сподели пред Today, че щерка й е обяснила: „ Просто го желаех и го получих “.

„ Лила има неповторим темперамент “, сподели Нунес пред Fox News. " Тя е доста умна. Малко прекомерно интелигентна, бих споделила. "

„ Тя няма телефон или даже таблет “, прибавя майката. „ Тя в действителност играе игри на телефона ми от време на време - игра за гримиране. Просто едно неуместно приложение. Дадох й телефона си, с цел да може да играе играта си. “

Но Нунес сподели, че щерка й „ знае за Amazon “ поради празниците – и е натрупала тази сметка за към 15 минути по време на пътешестване с кола.

„ Бях доста уплашена, тъй като единствено тези колела костваха към 1600 $ “, споделя тя пред Fox News, добавяйки, че въпреки да е съумяла сама да анулира множеството от поръчките, Amazon е съумял да й помогне „ да оправи всичко “.

Въпреки че Нунес декларира, че поема цялостната отговорност за случилото се, майката споделя пред People, че се надява това да е началото на значим урок за финансите за щерка й, която въпреки всичко не съумяла да получинито една от мечтаните от нея движимости.

„ Моят извод от този опит е да бъда по-проактивна в отбраната на сметките си с пароли и да не запазвам финансова информация “, споделя Нунес.

„ Второ, употребявам това като опция да науча Лила за цената на парите и какъв брой е значимо да работиш за нещата, които искаш “, прибавя Нунес. „ Не желая да слагам стандарта „ Искам го, получавам го “. Тя стартира да прави домакинска работа, подобаваща за възрастта си, против пари. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР