Лил стъпи накриво в битката за титлата, след като стигна

...
Лил стъпи накриво в битката за титлата, след като стигна
Коментари Харесай

"Лил" стъпи накриво, ПСЖ ще се бори за титлата до последно

" Лил " стъпи изкривено в борбата за купата, откакто стигна единствено до нулево тъждество с гостуващия " Сент Етиен " в мач от 37-ия кръг на френската Лига 1. В същото време " Пари Сен Жермен " записа елементарен триумф с 4:0 против " Реймс " и запази очакванията си за успех в последния кръг.

Задачата на ПСЖ довечера бе улеснена от Юнис Абделхамид, който спря с ръка топката след удар на Килиан Мбапе и бе изпъден в 10', а Неймар трансформира в гол отсъдената дузпа. В 24' Мбапе удвои задатъка на парижани.

През втората част капитанът Маркиньос повиши на 3:0 в 68', преди влезлият като запаса Мойс Кийн да оформи крайния резултат в 89'.

" Лил " срещна много по-сериозна опозиция при семейството си на " Сент Етиен ". Тимът на Кристоф Галтие удари греда в последните секунди на един мач, който не предложи доста и в последна сметка приключи без победител - 0:0.

" Мастифите " не престават да държат ориста си в свои ръце. " Лил " води с актив от 80 точки - една повече от ПСЖ и 3 пред " Монако ", който също има шансове за купата, откакто завоюва с 2:1 вкъщи против " Рен ".

Монегаските обаче са с по-лоша голова разлика от " Лил " и ПСЖ. За да побеждават, се нуждаят от триумф над " Ланс " и загуби на съперниците.

" Лил " ще стане първенец за първи път от 2011 година, в случай че завоюва гостуването си на " Анже ", до момента в който в последния кръг на ПСЖ следва аудиенция на борещия се за оцеляване " Брест ".

Спортният канал на bTV Media Group - RING, и онлайн платформата VOYO.BG ще се погрижат да не изпуснете нищо забавно от 38-ия кръг, всички мачове от който ще се изиграят на 23 май (неделя) от 22:00 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР