Лидл България ще открие най-малко седем нови магазина през тази

...
Лидл България ще открие най-малко седем нови магазина през тази
Коментари Харесай

Лидл търси касиери с 1260 лв. заплата, открива магазини в Пловдив, София и Варна

" Лидл България " ще открие минимум седем нови магазина през тази година - в София, Варна и Пловдив. За столичните търговски обекти компанията търси да назначи 300 касиер-продавачи, заяви на конференция Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф.

Веригата предлага стартова брутна работна заплата от 1260 лева, от които 60 лева са под форма на ваучери за храна (нетно към 930 лева + 60 лева ваучер - бел. ред.). Компанията подсигурява закрепено нарастване след първата година и растеж след третата година до над 1600 лева бруто с включени ваучери за храна (около 1300 лева - бел. ред.), разгласи Милена Драгийска.

По думите й веригата дава опция за гъвкаво работно време, както и в допълнение здравно обезпечаване. Свободните позиции за касиер-продавачи са отворени както за преди малко приключили междинното си обучение, по този начин и за пенсионери. Всички утвърдени ще преминат през 6-седмично наложително образование.

" Предлагаме най-високото възнаграждение в сектора спрямо директните ни съперници. Средната работна заплата във веригата е 1650 лева Всеки десети в компанията е получил опция за кариерно развиване по хоризонтала или по вертикала. Някои касиер-продавачи стават заместник-управители и шефове на магазин, районни мениджъри или стартират работа в централата ", заключи Милена Драгийска.

Под 2% текучество

Веригата предлага необятен набор от специалности, свързани с продажба и логистика, строителство и агресия, стоково доставяне и други.

" Разчитаме на международен опит и ноу-хау от 28 страни, в които участва Lidl, в това число и от централата в Германия. Имаме годишен шестцифрен бюджет за образование на чиновници. Двадесет % от висшите управнически фрагменти са хора, които са се върнали от чужбина. Над 34% е делът на дамите на управителни позиции в компанията. Заплащането е с до минута акуратност на направените постоянни и изключителни часове с помощта на електронното отчитане на работното време. Текучеството е под 2% на месечна база ", разгласи Драгийска.

Втора целенасочена акция

Веригата стартира масирана осведомителна и рекламна акция по всички информационни канали, с цел да разгласи свободните позиции, като посланията са диференцирани съгласно възрастовите групи.

Това е втора целенасочена акция на " Лидл България " за наемане на хора. През март предходната година сдружението за първи път прибегна до чужд до този миг ход, като разгласи обществено заплатите, които ще дава за новоназначени продавачи в столицата - бруто 1000 лева на месец, или нарастване от 17% от предлаганото до тогава заплащане. Вероятно добре плануваното оповестяване и растежът на възнаграждението са резултат от дефицита на фрагменти на пазара на труда.

Според 40% от работодателите в България спънка за растежа им е неналичието на хора, а 55% настояват, че не могат да намерят фрагменти за основни позиции, заяви резултати от представителни за страната изследвания Мирена Колева, ръководещ сътрудник на " P&P България " - агенция, профилирана в региона на човешките запаси и фирменото консултиране.

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа - част от немската Schwarz-Gruppe, и участва в над 25 страни. В България компанията започва своята активност през 2010 година, а през днешния ден има 86 магазина в 45 града и над 2300 чиновници. Преди месец " Лидл България " получи оценката " Най-добър шеф " за 2017 година в класацията на консултантската компания Aon.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР