Лидл България получи специалната награда за цялостен принос и развитие

...
Лидл България получи специалната награда за цялостен принос и развитие
Коментари Харесай

Лидл България с награда за цялостен принос в областта на социално отговорния мениджмънт

Лидл България получи специфичната премия за повсеместен принос и развиване в региона на обществено виновния стратегически мениджмънт. Отличието бе връчено по време на второто издание на годишните награди за корпоративна обществена отговорност на Министерството на труда и обществената политика (МТСП).

Конкурсът има за цел да разпространява положителните образци на обществено виновния мениджмънт и да насърчи повече работодатели да влагат в своите чиновници и да се ангажират със обществени дела, които покачват качеството на живот и подкрепят общественото, икономическо и екологично стабилно развиване на обществото. Наградата връчи Лазар Лазаров, министър на труда и обществената политика, а от името на Лидл България я одобри Катерина Шопова, шеф „ Човешки запаси ".

В продължение на към този момент 12 години Лидл България развива своя бизнес по виновен и резистентен метод, с грижа за хората и околната среда и застава зад дела и политики, които са мотор на позитивна смяна и способстват за по-добър живот.

Компанията е шеф на над 4000 чиновници в цялата страна. Всяка година веригата влага 6-цифрена сума в образованието и развиването на своите чиновници, като предлага и едни от най-високите хонорари. Към тях се прибавят още сигурност и правилно отношение, богат пакет придобивки и цялостна грижа за хората в компанията. За трети следващ път тази година Лидл България получи и влиятелния интернационален документ TOP Employer за своите потвърдени и международно одобрени работодателски практики.

Отговорността на Lidl намира изражение и в нейната CSR тактика за стабилно бизнес развиване, която включва 6 съществени тематики - запазване на климата, грижа за биоразнообразието, предпазване на ресурсите, грижа за здравето, обективни дейности и ангажиране в разговор с основни публики. Във всяка една от тези области веригата ползва съответни ограничения, тактики и стратегии. Такива са климатичната тактика на компанията, тактиката за пластмасата RЕset Plastic, начинания за опазване на биоразнообразието и казуса с питателните боклуци като „ Дай късмет на Балканката " и „ Без разхищаване - огромно понижение ", както и най-голямата обществено виновна самодейност „ Ти и Lidl за по-добър живот ". ​

По отношение на приноса си към обществото тази година Лидл България показа и първия отчет в сектора у нас, който проучва въздействието от всички нейни обществено виновни начинания, в това число спонсорства и дарения за интервала 2017-2021 година Резултатите сочат, че за 5 години компанията е вложила над 3 млн. лева в поддръжка на 101 обществено значими плана в цялата страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР