Лидия Ганадолска и синът ѝ имат ферма за овце и

...
Лидия Ганадолска и синът ѝ имат ферма за овце и
Коментари Харесай

Агнешкото във Велико Търново достига до 16 лв./кг.

Лидия Ганадолска и синът ѝ имат плантация за овце и агнета в горнооряховското село Стрелец. Седмица преди празника, търговците купуват от тях кг живо тегло за 5 лв..
Лидия Ганадолска - животновъд: От 25 до 30 кг агънце варира на 5 лв., изкупната цена, в случай че примерно някое семейство реши да си купи от нас за празника, там стига до 5,50 най-високата цена. Боян Ганадолски - животновъд: Няма задоволително добра изкупна цена, с цел да имаме облага, може би едвам си покрием разноските през годината. Смятам, че значително вносът обърква българския пазар, хората избират по-евтиното, а не по-качественото.
В търговски обекти, където се продава единствено българско агнешко месо, търсенето към този момент е почнало, а тази година цената варира сред 13-16 лв..
Владислава Спасова - шеф на магазин: Имаме си ферми където си отглеждаме и се доставя непосредствено в магазина. Когато настъпи празникът цената се качва на живото тегло и по тази причина цената в магазините скача, при нас е на 15 лв.. Полина Бошнакова - продавач: Плешката е 12,90 лева, бутчето е 13,90 лева, цената е както миналогодишната, главичките са на 3,50 лева
Някои от хората признават, че поради високата цена, тази година няма да сложат агнешко на великденската си софра, само че и са безапелационни, че не биха създали и компромис да купят вносно месо.
Висока е, 11-12 лева беше предходната година. Нямам доверие на вносните меса. Само от нашите профилираните магазини, които са и наши локални, които са.
От къде купувате?
От някой дето си има и отглежда, закупувам си половинка или по-малко от половинка. Чисто е и обезпечено качеството, вносно не.
Неясен обаче и за животновъди, и за търговци, и за клиенти остава въпросът от къде идва съвсем тройната разлика в изкупната и крайната потребителска цена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР