Лидерството на Apple по пазарна капитализация е застрашено от Nvidia(снимка:

...
Лидерството на Apple по пазарна капитализация е застрашено от Nvidia(снимка:
Коментари Харесай

Apple се бави с AI, Nvidia я застига по капитализация


Лидерството на Apple по пазарна капитализация е застрашено от Nvidia
(снимка: CC0 Public Domain)

Ако Apple не успее да пусне своя изкуствен интелект тази година, Nvidia евентуално ще я изпревари по пазарна капитализация. Това е прогнозата на прочут анализатор.

Напоследък Apple губи капитализация, заради спад в цените на акциите ѝ. Според прогнозата на прочут анализатор, компанията може да е отстъпи на Nvidia – най-големия снабдител на AI ускорители – по пазарна капитализация.

Минг-Чи Куо, анализатор от Tianfeng International, написа, че пазарният консенсус за доставките на iPhone през 2024 година понижава. Но по-важното е, че Nvidia може да изпревари Apple във връзка с капитализацията, в случай че последната не стартира да работи интензивно в региона на AI.
още по темата
„ Предишният пазарен консенсус за доставките на iPhone през 2024 година беше 220-225 милиона единици, който в този момент стартира да се преразглежда надолу и се приближава до предходната ми прогноза от 200 милиона единици. Ако Apple не успее да пусне генеративни AI услуги тази година, които надвишават упованията, пазарната стойност на Nvidia евентуално ще надмине тази на Apple ”, споделя Минг-Чи Куо, представен от WCCF Tech.

Капитализацията на Apple в този момент е $2,63 трилиона, спрямо $2,15 трилиона на Nvidia и $2,99 трилиона на Microsoft. В същото време акциите на Nvidia са поскъпнали почти четири пъти през годината, до момента в който акциите на Apple са нарастнали единствено с 15-20% през същия интервал.

Пазарните анализатори чакат iOS 18 да бъде най-голямата систематична актуализация на епълската платформа за всички времена. Apple ще добави разнообразни AI функционалности към мобилната операционна система, само че към момента не е изцяло ясно какви ще бъдат те.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР