Лидерската в женската тенис ранглиста Ига Швьонтек заяви, че е

...
Лидерската в женската тенис ранглиста Ига Швьонтек заяви, че е
Коментари Харесай

Швьонтек e объркана сломена от допинг скандала с Халеп

Лидерската в женската тенис класация Ига Швьонтек съобщи, че е изцяло объркана и сломена, откакто румънката Симона Халеп даде позитивна допинг-проба. Халеп сега не се състезава поради краткотрайна възбрана, само че се надява, че скоро ще има повече изясненост към бъдещето на съперничката си.

Двукратната шампионка от Големия шлем беше спряна от надпревари този месец от Международната организация за интегритет в тениса, защото в тестът й беше намерено веществото роксадустат. Препаратът усилва производството на еритропоетин подтиква организма в създанането на хемоглобин и червени кръвни телца. По принцип то се употребява и като лекарство за хора с анемия и проблеми с бъбреците.

Халеп е тествана по време на Откритото състезание на Съединени американски щати, като и и А-пробата, и Б-пробата са удостоверили съществуването на лекарството срещу анемия.

" Със сигурност беше объркващо за мене, тъй като в никакъв случай не съм очаквала да чуя тази вест. Симона, от моята позиция и това, което знам за нея, наподобява като човек, който постоянно се е грижил да бъде почтен и беше образец за мене, разяснява Швьонтек преди началото на Финалния шампионат на WTA, който стартира във Форт Уърт (щата Тексас) в понеделник.
 Треньорът Халеп има вяра, че упрекнатата в допинг тенисистка е пример за почтеност Треньорът Халеп има вяра, че упрекнатата в допинг тенисистка е пример за почтеност
Халеп разказа възбраната като " най-големия потрес в живота си " и отхвърли умишлено да е приемала каквото и да е неразрешено вещество.

Самата Швьонтек пък признава, че в никакъв случай не е мислила за сходен процес на събитията нито при съперничките си на корта, нито за самата себе си.
 Ига Швьонтек попадна в една група с Коко Гоф и Каролин Гарсия на финалния шампионат на WTA Ига Швьонтек попадна в една група с Коко Гоф и Каролин Гарсия на финалния шампионат на WTA
" Не знам по какъв начин работи системата. Дали ще бъде тествана Симона още няколко пъти или нещо такова? Но това е разочароващо и тя би трябвало да се усеща в действителност зле. От моя позиция най-важното нещо за мен е просто да се грижа за себе си, да бъда постоянно в сигурност, да върша средата си по-безопасна и да бъда деликатна. Така че това са задачите ми в този момент. Вероятно обаче и ние като участнички в Турa, и почитателите биха желали да знаят по какъв начин ще се развият събитията, добави Швьонтек.

Бившият треньор на Халеп – Дарън Кейхил съобщи предходната седмица, че " няма късмет румънката да е употребила сама неразрешени стимуланти или препарати даже с минимален възможен риск ".

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР