Лидерите на САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия и Великобритания обсъдиха

...
Лидерите на САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия и Великобритания обсъдиха
Коментари Харесай

САЩ и съюзнически държави призоваха Израел да защити мирните граждани в Газа

Лидерите на Съединени американски щати, Канада, Франция, Германия, Италия и Англия разискаха на виртуална среща спора сред Израел и " Хамас ", оповестяват Ройтерс и Асошиейтед прес.

В срещата участваха президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, френският му сътрудник Еманюел Макрон, италианската премиерка Джорджа Мелони, сътрудниците ѝ от Канада и Англия Джъстин Трюдо и Риши Сунак и немският канцлер Олаф Шолц. Те са поели ангажимент да работят в тясно съдействие, с цел да попречат на разрастването на войната, като в това време търсят политическо решение и дълготраен мир, заяви Белият дом, съобщи Българска телеграфна агенция.

Шестимата водачи показаха поддръжката си за Израел и правото му да се пази, само че го приканиха да съблюдава интернационалното филантропично право и да пази мирното население на Газа.

В взаимното изказване, оповестено след края на свиканата по самодейност на американския президент Джо Байдън виртуална среща, водачите също по този начин приветстват освобождението на двама заложници от страна на " Хамас " и призоват за незабавното освобождение на всички останали заложници, които са над 200.

Лидерите дадоха обещание да работят в тясно съдействие в поддръжка на своите жители в района и изключително на тези, които желаят да изоставен Газа. Те приветстваха идването на първите конвои с помощи в Газа и дадоха обещание да продължат да работят с районните сътрудници, с цел да обезпечат " резистентен и безвреден достъп " на 2,2-милионното население на Газа до храна, вода, медицински грижи и друга филантропична помощ. 

Байдън свика виртуалната среща с присъединяване на водачите на петте съюзнически страни откакто беседва с премиера на Израел Бенямин Нетаняху. На него двамата водачи се споразумяха в палестинския анклав да идва " непрестанен поток " от филантропична помощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР